(07-06-2022...MHA) Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Maraş Raportörü Piero Fassino Kapalı Maraş konusunda bir durum tesbiti yapmak ve akabinde AKPM’ye bir rapor sunmak üzere KKTC’de temaslarına başladı. 

İlk ziyaretini sabah 9.00’da KKTC’ye geçerek Kapalı Maraş’ı ziyaret etmekle başlayan Fassiona’ya bu ziyaretinde UBP Milletvekilleri Oğuzhan Hasipoğlu, Özdemir Berova ve CTP Milletvekili Armağan Candan eşlik etti.

Ekibi Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Kapalı Maraş’ın girişinde karşılayarak Kapalı açılan kamu alanları hakkında bilgi verdi. Daha sonra ise Arter ekibe sahil şeridini, parkı, plajı ve Mesciti gezdirerek bu alanlar hakkında bilgi verdi.

Gezinin sonunda ise Başkan İsmail Arter’in uğurlama sırasında söylediği cümle manidar idi. Arter İtalyan Partamenter’e şu sözleri söyledi; “Biz düşman değiliz, bizi düşman ettiler.”

Gün içerisinde Kapalı Maraş konusunda bilgi almak ve istişarede bulunmak amacıyla sırasıyla Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı, Mecliste temsil edilen partileri, Taşınmaz Mal Komisuyonunu ve Vakıflar İdaresini ziyaret edecek olan Fassino, yarın da Güney Kıbrıs’ta resmi temaslarda bulunduktan sonra adadan ayrılacak. (MHA)