Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, adaylıkla ilgili değerlendirmelerine devam ettiğini belirterek, “ben hiçbir zaman UBP’li olmadım. Dolayısıyla UBP’lilerin aday ol ya da çekil demesiyle bir karar verecek değilim. Bu kararı Mağusa halkıyla birlikte vereceğim” dedi.

Arter, Haber Kıbrıs Haber Merkezi'ne yapmış olduğu özel açıklamada, Gazimağusa’nın bugün pandemi döneminde 6 milyon, devamında yapılan harcamalarda toplamda 43 milyon TL kamu maliyesinden alacaklı olduğunu söyledi.

Arter, yaptığı açıklamada bu alacağın bugün Gazimağusa’nın yaşamış olduğu sorunların temel kaynağı olduğunu vurguladı. Şu ana kadar hiçbir partiyle temas etmediğini yalnızca Başbakan Ünal Üstel’in kendisine, “Aday olmamanızda fayda var. Yapmış olduğumuz anketlerde kazanma şansınız yok” dediğini belirten Arter, bunun baz almadığını, adaylıkla ilgili değerlendirmelerini devam ettiğini söyledi.

Şuan belediye başkanı olduğunu, görevlerine devam ettiğini, Gazimağusa halkına karşı sorumlulukları olduğunu vurgulayan Arter, şunları söyledi:

“Evet Gazimağusa’ya vermiş olduğumuz hizmetlerde bir aksama var. Bu aksamaların kaynağı Gazimağusa Belediyesi’nin devletten alamadığı 43 milyon TL’dir. Bu kaynağı devletten almamamıza rağmen ciddi harcamalar yaparak Gazimağusa’ya hizmetler verdik. Bunun içerisinde hem devletin vermesi gereken sağlık hizmetleri hem de Maraş açılımıyla ilgili adımlar var. Bu noktada devletimizden hiçbir katkı beklemeden hızlı adım attık ve vatandaşımıza hizmet verdik. Başbakan Ünal Üstel geçtiğimiz günlerde beni arayarak aday olmamamı, kazanma şansım olmadığını söyledi. Ben, aynı fikirde değilim. Benim de yapmış olduğum değerlendirmeler var. Ancak şu anda bu noktada değilim. Derdim Gazimağusa halkına hizmet etmek ve son güne kadar adaylık konusunu değerlendirmeyeceğim. Halkımızla birlikte ortak bir karar vereceğim. Ve ardından da öyle hareket edeceğim.  Herkesin bildiği gibi ben hiç bir dönemde UBP’li olmadım. Dolayısıyla sn Başbakanın bana aday olma demesi elbette dikkate alacağım bir husus değil. Dikkate aldığım tek nokta Gazimağusa halkının isteği ve talepleridir.  Şunun da bilinmesini istiyorum. Bu noktaya kadar Türkiye Cumhuriyeti’nde hiç bir yetkili aday ol ya da aday olma şeklinde bir telkinde bulunmadı. Böyle bir telkin beklemiyorum. Dediğim gibi dikkate alacağım tek nokta Gazimağusa halkıdır. Ve bu noktadaki çalışmalarım devem ediyor. Aday olup olmadığımı son gün açıklayacağım. Şu anda belediye başkanıyım. Ve bir belediye başkanı olarak gereğini yapmaya devam edeceğim.”