Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu, Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri Birliği’nin (Kar-iş) Türkiye Özel Halk Otobüsçüleri Birliği (TÖHOB) ile birlikte düzenlediği işbirliği toplantısına katıldı.

TOPLU TAŞIMADA KKTC’DE UYGULANABİLECEK YÖNTEMLER KONUŞULDU

Her iki birliğin yöneticileri ve Türkiye’den bazı illerin belediyelerinin ulaşımdan sorumlu yöneticilerinin hazır bulunduğu toplantıda Türkiye’de uygulanan toplu taşıma sistemi baz alınarak KKTC’de uygulanabilecek yöntemler konuşuldu.

Toplantı ile  ilgili bir açıklama yapan Bakan Ataoğlu, Anavatan Türkiye’nin toplu taşımada edindiği tecrübeden yola çıkarak KKTC’ye bu tecrübelerin aktarılmasının önemine değindi.

ATAOĞLU:  HIZLI VE EKONOMİK BİR TOPLU TAŞIMA SİSTMENİN HAYATA GEÇİRİLMESİ GEREKİYOR

Artan enerji ve işletme maliyetlerine rağmen ülkede sürdürülebilir, çağdaş, konforlu, hızlı ve ekonomik bir toplu taşıma sisteminin hayata geçirilmesi gerektiğini kaydeden Ataoğlu, yapılabilecek iyi bir çalışma ile özel araç kullanımının ve trafik yoğunluğunun da bu vesile ile azalabileceğini kaydetti.

Ataoğlu, bu yönde yapılacak olan her türlü çalışmaya her zaman destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Kar-iş Başkanı Fuat Topaloğlu da konuşmasında Bakan Ataoğlu’na desteğinden dolayı teşekkür ederken en kısa zamanda ülke genelinde bir toplu taşıma sistemi kurulması için yeniden yapılandırma ve iyi bir planlamanın şart olduğunu ifade etti.