Done Birleşik Mağazaları’na bağlı B1 Discount Market zinciri'nin açılışının yeni gerçekleştirilmiş olduğu Güzelyurt mağazasının açılışına özel gerçekleştirilen indirime gelen iddialar üzerine şirketten açıklama gecikmedi...

Yapılan açıklama şu şekildedir;

19.09.2022 tarihinde Done Birleşik Mağazaları’na bağlı B1 Discount Market zincirinin 14. Şubesi olan “Güzelyurt” mağazamızın açılışı için fiyat indirimi gerçekleştirdiğimiz ve kendi markamız olan “DOST’DAN” hellim ile alakalı asılsız bir karalama girişimi yapılmıştır. 

Bizler B1 Ailesi olarak ilk yatırım tarihimizden bugüne kadar geçen süreçte, uygun fiyat politikası ve düşük karlılığı ilke edinmiş bulunmaktayız. Gayemiz bu ilkenin tüm rakiplerimiz tarafından örnek alınmasıdır. Nitekim iş ortaklığı gerçekleştirdiğimiz yerli üreticiler ile değerli halkımızın en uygun fiyata ulaşabileceği ürünlerin üretimi ve tedariki için devamlı istişareler yapmakta ve bu istişarelerin sonucunda en uygun fiyatlı ürünleri raflarımızda tüketicimizle buluşturmaktayız. Öz sermayemiz ve 100’lerce personelimizle siz değerli halkımızın hizmetinde olduğumuzu ve ilkelerimizden ödün vermeyeceğimizi belirtmek isteriz.

Sözde serbest bir ticari ortamın olduğu iddia edilen kıymetli ülkemizde, ne yazık ki 5-10 şirket ve/veya kişinin piyasaya yön vermeye çalıştığını da üzülerek izlemekteyiz. Ayrıca bazı tedarikçi firmaların, fiyat istikrarı kılıfını uydurdukları, ancak daha fazla noktaya ürün satabilmek için uyguladıkları sistemler, bazen fiyat politikamızın temelini oluşturan düşük karlılık unsurunu da devre dışı bırakmaya çalışmaktadır. Örneğin 5 TL’ye tedarik edilen bir ürünü tedarikçi baskısı sebebiyle 6 TL’nin altına satamıyoruz. Ola ki satarsak, o ürünün tedariki bizlere yapılmıyor.

B1 Discount Marketler olarak en tabi isteğimiz usule uygun ticaret yapmak, düşük karlılıkla halkımıza hizmet edip bu hizmet ağını her noktaya ulaştırmaktır. Çeşitli provokasyonlarla yolumuza taş koymaya çalışan üreticileri, ekonomik açıdan zor zamanlar geçiren halkımıza destek vermeye davet eder, temel ilkelerimizden olan düşük karla satış politikamıza yönelik yapılan bu karalamayı da değerli kamuoyunun vicdanına bıraktığımızı belirtmek isteriz.

Ayrıca markamız olan DOST’DAN Hellim ve DOST’DAN kaşarı ay sonu kampanyasında tüm şubelerimizde 69,95 TL olarak satışa sunacağımızı bildirmek isteriz.