Başbakan Dr. Faiz Sucuoğlu Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesaj şu şekildedir;

"İslam aleminin en müstesna ayında idrak edilen ve büyük anlam taşıyan Ramazan Bayramı’nı ülkemizde de kutlamaya hazırlanıyoruz.

Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulandığı, sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvet bulduğu günlerdir. Bayramın, sevgi, saygı, hoşgörü ve huzur ortamı içerisinde geçirilmesini temenni ederim.  

Tüm dünyada, bölgemizde ve ülkemizde zor bir pandemi sürecini geride bırakırken, daha güzel günlere kavuşma umuduyla Ramazan Bayramı’nı karşılıyoruz. Bu Ramazan Bayramının kırgınlıkların unutulduğu, dostlukların geliştiği, mutluluk ve sevgi dolu bir ortamda kutlanmasını, bayram vesilesiyle toplumsal dayanışma ve paylaşımların artmasını temenni ederim. Ülkemizde ve bölgemizde çözüme muhtaç birtakım sorunlar olmasına rağmen inanç ve kararlılığımızı koruyarak, daha yapıcı gayretlerle tüm bu sıkıntıların aşılabileceğini düşünüyorum. Bayramların en güzel yanı insanların birbiriyle bütünleşmesine, aile içi ve toplumsal bağların güçlendirilmesine olanak sağlamasıdır.

Ramazan ayı boyunca halk olarak bir ve beraber olmanın, aynı duyguları paylaşmanın huzurunu, bereketini birlikte yaşadık. Ramazan Bayramının getirdiği esenlik ve huzurun halkımızı yüce Türk Ulusu’nu ve insanlığı kucaklaması en samimi dileğimdir. Bunun yanında bayramın özünde yatan sevgi, hoşgörü, paylaşma ve dayanışma gibi insani değerlerin hissedilerek çevremizdeki ihtiyaçlı insanların da hatırlanması gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Bayramı’nın sağlık, huzur ve esenlik içerisinde geçmesini diler, tüm Halkımızın, Anavatan Türkiye’nin ve tüm İslam Dünyasının Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla kutlarım."