Merkezi Cezaevi’nde doğan ve yedi aydır da kadın mahkûm ve gardiyanlar tarafından el üstünde tutulan Emre bebek için endişe başladı. Anne ise bebeği istemiyor

VUKUATLARI BİTMİYOR: Annesinin işlediği uyuşturucu suçu nedeniyle gözlerini cezaevinde 7 ay önce dünyaya açan Emre bebek, dört duvar arasında 29 kadın mahkûm ve tutukluyla büyüyor. Çocuk annenin sürekli vukuatlarına devam etmesi endişe yarattı. Tahliye sonrası, “sosyal devletin” devreye girmesi istendi

 İSTEMİYOR: Emre bebeğin annesi T.T., bebeği ile ilgilenmiyor, sürekli sorun çıkardığı için tecrit cezası alırken, bebeğe 29 kadın mahkum ve tutuklunun yanı sıra kadın gardiyanlar annelik yapıyor.

Emre bebek 7 aylık ve annesinin işlediği suç nedeniyle gözlerini cezaevinde dünyaya açtı. Diğer bebekler gibi şanslı doğmayan talihsiz bebek, annesi tarafından istenmiyor, cezaevi çalışanları ve tutuklu mahkûm kadınlar tarafından bakılıyor.

Gazimağusa’da uyuşturucu suçundan Haziran ayından bu yana tutuklu yargılanan ve Ağustos ayında cezaevinde hayata gözlerini açan Emre bebek için cezaevi çalışanları endişeli.

Anne 7 Aylık Bebeğini İstemiyor!

Emre bebeğin annesi T.T., bebeği ile ilgilenmiyor, sürekli sorun çıkardığı için tecrit cezası alırken, bebeğe 29 kadın mahkum ve tutuklunun yanı sıra kadın gardiyanlar annelik yapıyor.

Kadınlar koğuşunun neşesi haline gelen Emre bebeğe sahip çıkan kadın mahkûm ve tutuklular annenin tavrından rahatsız.

Gardiyanların ve kadın mahkûmların zorlaması ile bebeğe annelik yapmaya çalışan 18 yaşındaki T.T.’nin tavrından dolayı, bebeğe bakanlar bebeğin cezaevinden annesinin tahliye olmasından sonra ne olacağı konusunda endişeli.

“Bizimle uyuyor”

Havadis’e ulaşan bazı kadın tutuklu ve mahkûmlar Emre bebek için çok endişeli. Annenin tavrından rahatsız olan kadınlar, şunları söyledi:

“Emre bebek hepimizin burada ona çok iyi bakıyoruz. Onun olması gereken yer belki burası değil ama onun sağlığı için her türlü ortam sağlandı. Hiçbir şeye ihtiyacı yok her şey  fazlası ile ona geliyor tek ihtiyacı olan anne sevgisi.

Annesi çok hırçın ve sürekli tecrit cezası alıyor, bebek bizimle uyuyor, oynuyor altını değiştirip mamasını veriyoruz.

Bunların hiç birinden ne biz nede kadın gardiyanlar asla şikayet etmiyoruz ama T.T., bir kez bile onu kucağına doğru dürüst alıp kokusunu ona hissettirmedi.

Gözümüzün önünde olduğu sürece biz Emre bebek için çok rahatız ama çıkınca ne olacak bilmiyoruz. İlgili birimler sesimizi duysun ve daha doğarken hayata şansız başlayan Emre bebeğe sahip çıksınlar.”

Kayalı: Bebeğe kadın mahkûm ve gardiyanlar bakıyor

Kaynak:HAVADİS