(28-6-2022…MHA)  Dağ eteklerinden gelip İskele Long Beach sahil şeridine kadar uzanan ve oradan da denize dökülen yağmur suları artık denize dökülemiyor.

Şimdilerde o dere yatağına arıtılmış veya arıtılmamış su bırakılmasından dolayı etrafa kötü kokular yaymakta ve fotoda da görüldüğü gibi kötü bir manzara sergilemektedir. Dere yatağının bu şekilde yüzeyinin yosun ile kaplanmasının yegâne sebebinin de bu olduğu görülmektedir.

Bölge sakinlerinin verdikleri bilgilere göre, dere yatağına bırakılan suyun bölgede arıtma tesisi bulunan bir inşaat firmasına ait olduğu ve arıtmanın kapasitesinin ise çok yetersiz kalmasından dolayı sürekli taşan arıtmanın dere yatağına giden pis sular olduğunu ve bu yüzden de dere yatağının yosun tutuğunu ve bu manzaranın da bu nedenle ortaya çıktığıdır.

Bölge sakinlerinin iddialarına göre ise de, dere yatağının birçok yerinde inşaat atık malzemeleri ile dolu olduğu ve bu atık sunun gidecek bir yeri olmamasından dolayı orada birikmiş olmasıdır. Bu atık suyun denize ulaşması sonucunda ise Long Beach de denize girilemeyeceği de aşikârdır. (MHA)