PİSLİKTE DÜNYAYA REZİL OLUYORUZ.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde başınızı çevirdiğiniz her yerde gözünüze çarpan mutlaka bir çöp görürsünüz. Kirletmekte ustalaşıp temizlikte tembelleştiğimiz bu cennet adamızın her tarafı çöp istilası altında. Yetkili yetkisiz baş edemediğimiz bu kirli görüntülere artık dur demenin zamanı geldi ve geçti bile.

Güney Afrika ülkelerinden Zambiya’da ülkeye naylon poşet sokulması ve kullanılmasının YASAK olduğunu biliyor'muydunuz, yere çöp atmanın cezasının 180 dolar olduğunu biliyor'musunuz.

Ancak ne acıdır ki bizim adamızın, dağı, taşı, sahili, arazisi, bahçesi kısacası her yeri çöp içinde, yüz binlerce para harcayıp yaptığımız villaları temizleyip çöplerini sokaklara dağlara bölgede bulunan boş arazilere atıyoruz.

Çevre dairemiz var ancak ya personel eksik ya da araçları yok. Belediyeler yığılan çöplere yetişemez hale geldi.

Kısacası memleket pislikten geçilmiyor.

123 çevre şikayet hattı sadece mesai saatleri içerisinde çalışıyor. Ancak ne acıdır ki ortalığı sadece tatil günlerinde çok daha kötü hale getiriyoruz.

Kuzey Kıbrıs bir Turzim ülkesi olmaktan çıktı, ada artık bir çöp cenneti olma yolunda hızlıca ilerliyor. Adamızın en uç kısmında yer alan Apostolos Andreas Manastırı da bu pislikten nasibini almış durumda.