(24-05-2022…MHA)  22.05.22 tarihinde saat 0040 raddelerinde, bir üniversitenin organize ettiği konser alanında nefesinde yüzde 258 promil alkol tesiri altında iken konseri izlemekte olan Ş.K ‘nın belini ve kalçasını elleriyle sıkmak suretiyle cinsel saldırıda bulunan Ö.C, güvenlik görevlisinin uyarısıyla alanda bulunan polis tarafından suçüstü hali gereği tutuklanmış ve ayni gün çıkarıldığı mahkemede hakkında 2 gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Zanlı bugün 24.05.22 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde “cinsel saldırı, sarhoşluk, rahatsızlık ve uygunsuz tavrı harekette bulunma” suçlamasıyla yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak yargılanmada hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla KKTC dışına çıkışı men edilerek teminata bağlandı. Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı getirinceye değin 2 ay’ ı aşmamak kaydıyla hükümsüz tutuklu olarak ceza evine gönderildi.

Bugünkü duruşmada mesele ile ilgili mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru,  22.05.22 tarihinde saat 00.40 raddelerinde bir üniversitenin kampüs alanı içerisinde, umumi bir yer olan konser alanı içerisinde, nefesinde 258 promil alkol tesiri altında iken o esnada konseri izlemekte olan müşteki Ş.K ’nın belini ve kalçasını cinsel amaçla elleriyle sıkmak suretiyle cinsel saldırıda bulunup yüksek sesle bağırıp çağırmak suretiyle uygunsuz tavrı harekette bulunan ve güvenlik görevlisinin uyarısıyla alanda bulunan polisin olay mahalline gelmesine rağmen bağırıp çağırmaya devam eden zanlının suçüstü hali gereği tutuklandığını söyledi.

Tahkikatın bundan sonraki kısmına zanlının etki etme olanağı bulunmadığını belirten tanık polis, yargılanmada hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve talebi değerlendiren yargıç Mine Gündüz, yargılanmada hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla zanlının KKTC haricine çıkışını men ederek 7 bin T.L nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber iki şahsın 75 biner T.L değerinde şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada 2 gün polise ispat-ı vücut etmesi şartıyla serbest kalması, ödememesi halinde, her ne şartlarda olursa olsun ödeyinceye değin 2 ay’ ı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak merkezi ceza evine gönderilmesi yönünde emir verdi. (MHA)