CTP Gazimağusa Belediye Başkan Adayı Süleyman Uluçay bugün Belediye Başkanı İsmail Arter’e bir nezaket ziyaretinde bulundu. Başkanlık makamında son derece olumlu bir havada gerçekleşen görüşmede meclis üyesi adayları da yer alırken, Başkan İsmail Arter’in özellikle sosyal belediyecilik anlamında yaptığı çalışmalar Başkan Adayı Süleyman Uluçay tarafından övgüyle bahsedildi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, Başkan Adayı Süleyman Uluçay ile 30 yıldan fazla tanışıklığı olduğunu, Gazimağusa’ya hizmet etmek için çok sayıda insanın yetenekli ve sevdalı olduğunu ancak Süleyman Uluçay’ın adaylığının ayrı bir sevinç yarattığını söyledi. Siyasi partiler arasında yarış olsa da, yerel seçimlerde herkesin herkesi tanıdığı için siyasetin 2. planda olduğunu, kendisi için de çok söylemlerin olduğunu ancak hiçbir zaman bağımsız duruşuna ters düşecek bir şey yapmadan görevini yaptığına inandığını belirtti.

Başkan Arter, “Biz sizi çok seviyoruz” dediği Süleyman Uluçay ile bir anısını da anlatarak, askerlik zamanlarında soğuk bir kış gecesinde Süleyman Uluçay’ın rahmetli annesinin sıcak çorbasını içmenin de kendisine nasip olduğunu, hiç unutmadığı bu olayı aralarındaki dostluğun bilinmesi için söylediğini, Süleyman Uluçay’ın kendisi için kıymetli olduğunu söyledi. Başkan Arter, 8 yıllık görev süresinde yaptıkları iyi işler olduğunu, eksik yapılanın da olduğunu ancak meclis üyeleriyle aralarında suyun hiç bulanmadığını ifade etti.

“Seçim sürecinde size de bana da bütün arkadaşlara da düşen bir görev var. Seçime katılım oranını ne kadar yukarıya taşırsak çok çok önemlidir.” diyen Başkan Arter, insanların ‘sandığa gitmem’ söyleminin devlete, yönetimlere güvensizlik anlamında bir mesaj olduğunu, seçime katılımın yüksek olursa iradenin de daha çok yansıyacağını belirtti. Başkan İsmail Arter, Başkan Adayı Süleyman Uluçay’a başarılar dileyerek  “Allah hayırlısını nasip etsin” diye sözlerini noktaladı.

CTP Gazimağusa Belediye Başkan Adayı Süleyman Uluçay ise, Başkan Arter’in her zaman misafirperverliğinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek sözlerine başladı ve Başkan Arter’in ülkede her vatandaşa kapısının açık olduğunu, 8 yıl Gazimağusa’ya hizmetleri olduğunu söyledi. Başkan İsmail Arter’i tanıyanların insanlara ne kadar cana yakın, merhametli ve yardımsever olduğundan bahsettiğini, bu özelliklerin halkımızda bile azaldığını, bu değerlerin çok önemli olduğunu, ailelerde kurumlarda birbirine yabancılaşan zarar vermeye çalışan bir topluluğa dönüştüğümüzü söyledi. Bu görevin bir bayrak yarışı olduğunu ifade eden Süleyman Uluçay, “kısmetse bu görev bize verilirse sizi rahat bırakmayacağız, sizin yarım bıraktığınız o işleri tamamlamak için mutlaka görüşlerinizi alacağız. Yine Mağusamızın hizmetlere iyi ulaşabilmesi için sizin kapınızı yine çalacağız, deneyimlerinizden faydalanacağız. “dedi. Başkan Adayı  Süleyman Uluçay, 15 aydır resmi aday olmasının KKTC’de bir ilk olduğunu, bunun rekor olduğunu ifade ederek, Başkan İsmail Arter’i ne zaman aradıysa ikiletmeden ve tereddüt etmeden yardımcı olduğunu, aday olmasına kesin gözüyle bakılan  zamanlarda bile kibarlığını ve kendisinin Belediyeye geldiği zaman da misafirperverliğini kaybetmediği söyledi.

Başkan Adayı Uluçay, Başkan İsmail Arter’in ihtiyaçlı insanlara ne kadar merhametli olduğuna bir kez daha değinerek, kendisinin  ailesinden kişilerden dolayı buna şahit olduğunu, günümüzde kötü durumda olana bakılmadığını, İsmail Arter’in bu yönünün hem aile hayatında hem iş hayatında örnek alınması gerektiğini kaydetti.

Süleyman Uluçay,  kendisine Belediyede işten çıkarma olup olmayacağının en çok sorulan soru olduğunu, çalışan çalışmayan ayrımı yapacağını ancak bunu yaparken asla siyasi davranmayacağını, ancak çalışmayan, işe gelmeyen ve çalışanların da iş disiplinini bozanların bu şekilde çalışmalarına izin vermeyeceğini belirterek, “sizin veya başka bir arkadaşın döneminde işe girmiş insanların hiçbir şekilde huzursuz olmasına gerek yok, basın mensupları önünde ifade ediyorum, hiçbir arkadaşımızın durdurulma endişesi olmasın, işlerine dört elle sarılsınlar” diye konuştu.

Süleyman Uluçay, Başkan Arter’în Belediyeye aldığı kişilerle Belediyenin daha düzenli bir şekle girmesi konusunda Başkan İsmail Arter’in bıraktığı gibi adaletli bir şekilde çalışanların en kıdemlileri dikkate alınarak  hakkaniyet çerçevesinde ve amirlerin raporları doğrultusunda kadroya alınması için çalışma yapılacağını kaydetti. Süleyman Uluçay, Belediyede çalışan işini yapan kişilerin endişesi olmamasını bir  kez daha vurgulayarak sözlerini bitirdi