Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Filiz Besim, “Sağlıkta Koruyucu Sağlık Hizmetlerine Odaklanmak” konulu güncel konuşmasında, ülkede sağlık sisteminin uzun vadede bir bütün olarak ele alınması gerektiğini ifade etti.

Koruyucu sağlık hizmetleriyle hastalıkları kontrol etmenin, tedavi etmekten daha ucuza mal edilebileceğini ifade eden Besin, koruyucu sağlık hizmetlerini kurumsallaştırıp, altyapılarını yapmak ve daha sistematik bir şekilde yürütmek gerektiğini kaydetti.

Halk Sağlığı Yasası olmayan bir ülkede olunduğuna değinen Besim, bu yasanın ülkeye kazandırılması gerektiğini söyledi. Radyasyon Sağlığı ve Güvenliği Birimi’nin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğine işaret eden Besim, her gün cihazların yanında çalışmak zorunda olan insanların düzenli kontrollerinin yapılması gerektiğini belirtti.

Çalışan Sağlığı ve Güvenliği konusunda eksikliklerin bulunduğuna işaret eden Besim, bu konuda gerekli kontrol ve denetimlerin yapılmadığını savundu. Pandemiyle birlikte Ağız Diş Sağlığı Birimi’nin ortadan kaldırıldığını belirterek,  eleştirirelerde bulunan Besim, sigara ve tütün ürünleri kullanımı konusunda daha ciddi farkındalık yaratmak ve denetimler yapılmak gerektiğini söyledi.