Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Alanya temaslarına, Alanya Aktif Gazeteciler Cemiyeti hizmet binasının açılışını yaparak başladı.

Açılışta yaptığı konuşmada, böyle güzel bir etkinlikte bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, kadim bağların güçlenebilmesi için böyle temasların ve ziyaretlerin çok önemli olduğunu ve devam etmesi gerektiğini söyledi. 

Alanya ve Antalya’nın, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir turizm potansiyeli ve yıldızı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, bölgenin kalkınmasında emeği geçenleri kutladı. KKTC ile Antalya arasının uçakla çok yakın olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Teknolojinin gelişmesi ile gazetecilerin potansiyelinin ve aradaki bağların güçlendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, gazetecileri kutladı. Kadim ve milli bağların artması için yapılan çalışmaların çok önemli görevler olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, şöyle devam etti:

“Önemli olan milli irade, ülkeye olan inanç ve Türkiye Cumhuriyeti’nin, bu bölgenin en güçlü ülkesi olduğunun bilinciyle KKTC’nin de güçlenmesi için hepimizin o uğurda yapacağı çalışmalardır.”

“Benim için hayattaki en büyük mutluluk, güçlenen bir Türkiye Cumhuriyeti ile sadece 40 mil uzaklıkta olan KKTC’nin daha da güçlenmesidir”

Türk devletleri ve dost ülkelerle bağların artırılması gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, geçmişte kendisinin de medya sektöründe olduğunu anlattı. Cumhurbaşkanı olarak Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasındaki kadim bağlar ile kurum ve kuruluşların arasındaki güçlü münasebetlerin daha da güçlenebilmesi için çalışma yaptığını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar; “Benim için hayattaki en büyük mutluluk, güçlenen bir Türkiye Cumhuriyeti ile sadece 40 mil uzaklıkta olan KKTC’nin daha da güçlenmesidir” dedi.

Resim

Kıbrıs Türk halkının en az Rum halkı kadar egemen olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta bir antlaşma olacaksa egemenlik temelinde, iki ayrı devletin iş birliği ile olabileceğini kaydederek federasyonun artık geride kaldığını vurguladı. Kıbrıs’ta egemen bir Türk devleti olarak Türkiye Cumhuriyeti ile her türlü münasebetlerin, Doğu Akdeniz’deki hak ve çıkarların sürdürülmesi bakımından bu siyasetin milli bir siyaset olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar, desteklerinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür etti. 

Resim

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin tanıtılması ve güçlenmesi için çok önemli çalışmaların sürdüğünü kaydederek açılışın ardından gazetecilerle sohbet toplantısına katıldı ve soruları yanıtladı.