Cumhurbaşkanı Tatar, Yöresel Anadolu Kültür Festivali’nde çekilmiş olduğu bir fotoğrafın HP Genel Başkanı Özersay tarafından ‘göndermeli içerik’ olarak sosyal medyada paylaşılmasıyla ilgili olarak,

“Halkımla iç içe olduğum fotoğrafı keserek ve bağlamdan kopararak sözüm ona bir siyasi malzeme aramak, Kıbrıs Türkü’nün itibar göstermeyeceği bir yöntemdir” dedi.

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Yöresel Anadolu Kültür Festivali’nde çekilmiş olduğu bir fotoğrafı ‘göndermeli içerik’ olarak paylaşmıştı.

Cumhurbaşkanı Tatar, yazılı açıklama yaparak Özersay’ın bu paylaşımına tepki gösterdi.

Tatar açıklamasında, “Halkımla iç içe olduğum fotoğrafı keserek ve bağlamdan kopararak sözüm ona bir siyasi malzeme arandı” ifadelerine yer verdi.

Tatar’ın açıklamasının tam metni şu şekilde:

“Gazimağusa Belediyesi tarafından düzenlenen Yöresel Anadolu Kültür Festivali’nde halkla iç içe, onların manevi değerlerini yaşatmak için beraber yöresel yemekleri pişirdiğimizi resmeden bir fotoğrafın orjinal halinin kesilerek şahsımda bir saldırı aracına dönüştüğüne üzülerek şahit oldum.

Fikrin gücü; ikna kabiliyetendir. Ortaya hiçbir fikir katmadan, bir insanın kişisel özellikleri veya ifadesine yönelik yapılan saldırı, en basit tabirle etik yoksunluk ve cehalettir.

Halkımla iç içe olduğum fotoğrafı keserek ve bağlamdan kopararak sözüm ona bir siyasi malzeme aramak, Kıbrıs Türkü’nün itibar göstermeyeceği bir yöntemdir. Yaşanan bu etik dışı olayla ilgili, Medya Etik Kurulu başta olmak üzere medya örgütlerinin gerekli tavrı ortaya koyması, bahse konu örgütlerin meşruiyeti bakımından elzemdir.

Halkımla iç içe, gönül gönüle olmaya devam edeceğimi vurgularken, böylesi etik dışı tavırların her zaman kaybetmeye mahkum olduklarının altını çizmek istiyorum. Geçirdiğmiz güzel vakit için, tüm Anadolu Mahallesi sakinlerine ve etkinliğe katılan herkese teşekkürü bir borç biliyorum.”