Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Elazığ'ın çeşitli ilçeleri ile merkezinin yanı sıra Adıyaman, Malatya, Diyarbakır ve Tunceli gibi çevre illerde de hissedilen depremde en az sekiz kişi hayatını kaybetti.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, CNNTürk televizyonuna canlı yayında yaptığı açıklamada, kentte şu ana kadar üç kişinin hayatını kaybettiğini, ikisi ağır en az 140 yaralının olduğunu söyledi.

Kaldırım, "İl merkezinde dört bina yıkıldı. Enkaz altında kalanlar var. Kurtarma ekipleri altı kişiyi çıkarttı, çalışmalar devam ediyor" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha önce yaptığı açıklamada, Malatya'da da iki kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Malatya'nın Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde de yıkımlar ve can kaybı olduğu belirtiliyor.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi de depremin büyüklüğünü 6,5, derinliğini ise 5 kilometre olarak verdi. Kurumların büyüklük değerleri arasındaki fark her iki kurumun da depremin büyüklüğünün ölçümüyle ilgili farklı bir değeri baz almasından kaynaklanıyor. Kandilli, Richter ölçeği olarak da bilinen yerel büyüklüğü (ML) gösteren veriyi kullanırken, AFAD ise büyüklük göstergesi olarak moment büyüklüğünü (Mw) veriyor.

Elazığ'da cep telefonu ve internet başta olmak üzere iletişim konusunda sıkıntılar yaşandığı yönünde haberler geliyor.