(06-07-2022...MHA) Doğu Akdeniz Üniversitesi 2021-2022 bahar dönemi mezuniyet töreni bugün gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başllayan tören sembolik ağaç dikimi ile devam etti.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın bir konuşmasında mezunları; “uzun uğraşlar sonucu bugün üniversitemizden mezun olmuş bulunuyorsunuz, hepinizi tebrik ederim” sözleri ile kutladı.

Ardından Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk, öncelikle öğrencileri “uzun ve yorucu uğraşlar sonucu Doğu AKdeniz Üniversitesi’nden mezun olmaya hak kazandınız hepinizi canı yürekten kutlarım” sözleri ile tebrik ederken şu sözleri de ekledi; “unutmayın ki kampüsümüze geldiğiniz andan itibaren ailemizin bir parçası oldunuz, sizleri pek çok fedakarlıklarla üniversitemize eğitim almaya gönderen ailelerinize de bize güvendikleri için ayrıca teşekkür etmek isterim.”

Prof. Dr. Turgay Avcı konuşmasında şu sözlere yer verdi;“Sizin hissettiklerinizi hisseden biri olarak size tebrik ederken birkaç kelime etmek isterim, 30 yıl önce DAÜ İşletme Yükseklisans mezunu oldum ve o günden itibaren 30 yıldır buralarda sizlerin bugüne gelmesinde büyük emeği olan meslektaşlarım gibi 30 yıldır akademik kariyerimi sürdürdüm. Hepinizin yolu açık olsun.”

 Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da konuşmasına, hayırlı olsun sözleri ile başlarken şu şekilde devam etti; “Gerek hocalarımız, gerek yöneticilerimiz, gerekse devletimizin liderleri başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hepimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin öğrenci adası ve öğrenci doştu kimliği ile sizleri geleceğe taşımak için büyük bir çaba sarfetmektedir.”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise öğrencileri şu sözler ile tebrik etti; “Bu muhteşem törende sizzler ile olmaktan mutluluk duyuyorum, hepinizi yürekten tebrik ederim.”

DAÜ’nün, KKTC’nin en önemli kurumlarından biri olduğunu ve geçmişi ve başarıları ile övündüklerini kaydeden Tatar, mezun olan gençlerin hayat bağlamında yeni bir sayfaya imza attıklarını, aldıkları eğitimi daha da ileriye taşımalarını temenni ettiğini kaydetti.

Yüksekokul ve bölüm birincilerine diploma ve ödülleri verildikten sonra, lisans ve ön lisans mezunlarına diplomaları takdim edildi.

Mezunlar mezuniyetlerini kep atarak kutladıktan sonra konser ve gösterilere geçildi.

(MHA)