Ege'deki gerilimler ve bunun nereye varabileceği konusunda değerlendirmeler devam ediyor.

Emekli kurmay albay Mehmet Dağman, gerilim siyasetinin Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum yönetiminin işine geldiğini söyledi.

Mehmet Dağman, “Hep soruluyor Ege’de savaş çıkar mı? Türkiye Yunanistan gibi hareket etmiş olsaydı çoktan çıkardı.” diye konuştu.

Katıldığı tv programında konuyu soru üzerine değerlendiren Emekli kurmay albay Mehmet Dağman şöyle dedi;

“(gerilim) Rum tarafının da Yunanistan’ın da işine geliyor; bu yolla da Türkiye’ye aklı sıra gözdağı vermeye çalışıyorlar. Bundan beslenerek, heveslenerek Doğu Ege’deki adaların silahlandırılması, statüsünün değiştirilmesi… Rodos’ta Murat Reis diye bir külliyemiz var. Osmanlıdan kalan camimiz, kutsal mekânlarımız var…

Bu camiyi ve külliyeyi değiştirip burayı, müzik atölyesi yaptık, diyorlar. Batı Trakya’da yaptıklarını yapmaya çalışıyorlar. Doğu Akdeniz’de ise Türkiye hep burada barış umutlarını canlı tutmuştur… Fakat hak-hukuk ve menfaatlerin korunması, yanaşmayan taraf Rum-Yunan ikilisi… Sürekli olarak tek başına bu bölgede haklarımıza halel getirmeye çalışmaktadırlar.

Müşterek tatbikatlar da kendilerine hesapsız risk alma noktasında da zorluyorlar. Muharebe riski mukayesesi ortadadır… Hep soruluyor Ege’de savaş çıkar mı? Türkiye Yunanistan gibi hareket etmiş olsaydı çoktan çıkardı.”