Oylama öncesinde söz alan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’yla ilgili ayrıntılı metnin komitede olduğunu ve önceden bu tasarıyla ilgili eleştirilerini ilettiklerini belirtti. Erhürman, nüfusu 5 bin 1 olan beldenin belediye olmasını sağlayan maddenin değiştirildiğini ve rakamın 20 bin yapıldığını söyledi.

Erhürman, bu yasa tasarısında bunun gibi çok madde olduğunu her verdikleri örneğin tek tek değiştirilerek reform yapılamayacağını kaydetti.

Yasa tasarısının çalakalem hazırlandığını, verdikleri örnek gibi bir dizi sorun barındıran yasa tasarısının sorun yaratacağını belirten Erhürman, tasarının en büyük sorununun da nüfus karmaşası olduğunu ifade etti.

Erhürman, komitede tasarının eksikliklerinin dile getirildiğini, en başta belediyelerin tek kriterinin nüfus olmaması gerektiğini vurguladıklarını anlatarak bu yanlışlara rağmen tasarının ivediliğinin istenmesinin kaosa neden olacağını belirtti.

Erhürman, ivediliği reddedeceklerini söyleyerek bu tasarının üzerinde çalışılması gereken çok fazla konu olduğunu yineleyerek, “Geri çekin doğru dürüst çalışalım bu tasarı reform olmayı hak etsin” dedi.