(06-05-2022…MHA)  05.05.22 tarihinde Tuzla’da Gazimağusa narkotik ve kaçakçılığı önleme müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda tasarrufunda Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan 55 gr ağırlığında madde bulunan Ürdün uyruklu T.B.M.N suçüstü hali gereği tutuklandı.

Zanlı bugün 06.05.22 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde “kanunsuz Hint keneviri türü uyuşturucu madde alma ve tasarruf” suçlamasıyla yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Fırat Kızıltunçlar olgularla ilgili bilgi vermek üzere polis çavuşu Hasan Selvili’yi tanık kürsüsüne çağırdı. Tanık polis yemin altında verdiği şahadetinde, alınan bilgi ışığında 05.05.22 tarihinde saat 22.30 raddelerinde Tuzla girişinde zanlının tespit edilerek alıkonmak istenmesi üzerine kaçmaya teşebbüs etmesiyle makul güç kullanılarak kontrol altına alındığını söyledi.

Ayni gün arama müzekkeresi ışığında ve huzurunda zanlının ikametgahında yapılan aramada yatak odası içerisindeki elbise dolabında naylon torba içerisinde naylon parçacıklarına sarılı Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan toplam 55 gr ağırlığında madde ve ayni yerde tütünle karışık yaklaşık bir gr ağırlığında Hint keneviri türü uyuşturucu madde bulunarak emare alındığını belirten tanık polis çavuşu, suçüstü hali gereği zanlının tutuklandığını söyledi.

Ayni gün zanlının mesele ile ilgili gönüllü bir ifade verdiğini, bahse konu maddeyi bir buçuk ay önce Gazimağusa’da bir şahıstan aldığı yönünde beyanda bulunduğunu aktaran tanık, uyuşturucu madde ve materyallerin incelenmek ve analiz edilmek üzere uzmana gönderildiğini ve henüz bir netice alınmadığını söyledi.

Tahkikatın devam ettiğini, gönüllü ifadenin teyit ve tekzibinin yapılacak olması yanında alınması gereken ifade ve kamera görüntüleri olduğuna dikkat çeken tanık, uyuşturucu maddenin temininde konusu geçen meçhul şahsın kimliğinin tespit edilmesine yönelik araştırma yapılması gerektiğine değindikten sonra tahkikatın selameti açısından zanlı aleyhine 3 gün süreyle tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve polisin talebini değerlendiren yargıç Mine Gündüz, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi.

Yargıç, savunma avukatının talebi doğrultusunda zanlının tam teşekkülü bir devlet hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilmesi yönünde ayrıca emir verdi. (MHA)