(28-05-2022...MHA) Gazimağusa Anıt Çemberi'nde, bir grup vatandaş herhangi bir siyasi partinin desteği olmaksızın pankart açarak zamları protesto ediyor.


 "AÇIZ, NEDİR BE BU ZAMLAR, YETER BE" yazılı pankart ile eylemlerini gerçekleştiren eylemciler, bu eylemin süresiz bir grev olduğunu belirtirken eylemin amacını; yapılan zamlara, geçinememeye, adaletsizliğe dur demek olarak tanımladılar.


Eylemci, halkı sosyal medyadan yazıp çizmek yerine seslerini duyurmak adına meydana, sokağa çağırdı.
Diğer bir eylemci ise duygularını şu sözler ile dile getirdi; önceden emekli olan bir insan ev ve araba alma hayali kuruyordu, fakat şuan emekli olan bir kimse araba dahi alamayacak durumda. 


Yanlarında eyleme destek verek iki gencin 13 ve 16 yaşlarında olduğunu, okulu dersi düşünmek yerine şuan ekonomiyi düşündüklerini ve dersine çalışmak yerine ailelerine destek olmak adına çalışıp para kazandıklarını söyleyen eylemci, akaryakıta, ekmeğe, elektriğe zam üstüne zam geldiğini ve geçinemediklerini kaydetti.


Asgari ücretle çalışan bir insanın aylık ev kirası, akaryakıt, çocuğun okul masrafı gibi giderlerin çıkarıldığı zaman geçinmeye imkan olmadığını kaydeden eylemci, devlet yetkililerinin aldıkları 25/30 bin TL maaş ile geçinebildiklerini fakat halkın aldığı 6090 TL maaş ile nasıl geçinebileceklerini, “ yetkililer bunu görmüyor mu?” sorusu ile ifade etti. 


“BİZ VERGİYİ İHTİYACIMIZ OLDUĞUNDA BİZE GERİ DÖNSÜN DİYE VERİYORUZ, KENDİLERİNİN CEBİ DOLSUN DİYE DEĞİL!”


Bu zamlar geri çekilmeli ve halka ekonomik destek paketleri sunulmalıdır diyen eylemci, “o kadar vergi veriyoruz, biz bu vergileri ne için veriyoruz ihtiyacımız olduğunda bize geri dönsün diye veriyoruz, kendilerinin cebi dolsun diye değil, geçen gün yangın çıktı ne yangın helikopterimiz var ne birşeyimiz. Helikoperi gezmek için değil yangın için almak zorundasınız.” dedi.


Eyleme bugün (28-05-2022) sabaha kadar ve yarın (29-05-2022)’da devam edeceklerini, Pazartesi (30-05-2022) günü halkın desteğini alabildikleri takdirde işe de gitmeyerek eyleme devam edeceklerini duyurdular. 
(MHA)