Gazimağusa Belediyesi ile Balıkesir iline bağlı Sındırgı Belediyesi arasında Kardeş Şehir Protokolü imzalandı.

Gazimağusa Belediyesi Bora Atun Salonu’nda gerçekleşen imza töreninde, Kardeş Şehir Protokolü’ne Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş imza koydu.

Törende konuşan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Belediye Meclisi’nde alınan kararla Balıkesir Sındırgı Belediyesi ile Gazimağusa Belediyesi’nin kardeş belediye olması yönünde adım atıldığını, bölge muhtarları ile Sındırgı bölgesindeki muhtarlarının temas ve bağlarının iki belediyenin kardeş belediye olma yolunda destekçi olduğunu ifade etti.

Sındırgı Belediyesi’nin üretime yönelik çalışmalarını da yakından takip ederek takdir ettiğini ifade eden Başkan İsmail Arter, bu tecrübelerin Gazimağusa Belediyesi ile paylaşılmasından mutluluk duyacağını kaydederek protokolün hayırlara vesile olmasını diledi.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş da törende yaptığı konuşmada, Kıbrıs’a 3 yıl önce geldiğini, 3 yıldan bugüne kadar da ilişkilerin farklı alanlarda devam ettiğini kaydetti. Sındırgı şehrinde tarihe, kültüre, geleneğe çok önem verildiğini belirten Başkan Yavaş, gerek festivaller, gerek etkinliklerle kültür yapılarının birbirine çok yakın olduğunu, bunu da kardeşlikle pekiştirmek için de resmiyete bağlamak istediklerini söyledi. Kardeş şehir olmayı kabul ettiği için Gazimağusa Belediyesi’ne teşekkür eden Başkan Yavaş, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın onayı ile kardeş belediye protokolü imzaladıklarını belirtti. Başkan Yavaş, dostluğun, kardeşliğin daim olması temennisinde bulundu. (MHA)