Girne Bağımsız Belediye Başkan Adayı Zeki Çeler, Karakum Şht. Hasan Cafer İlkokulunu ziyaret etti ve öğretmenlerle görüştü.
Görüşmede, okulun belediye hizmetlerinin ihtiyaçlarının karşılanmasında bürokratik engellerle karşılaşıldığı, okul etrafında yaşanan trafik kaosunu çözmek için öğretmenler olarak sorumlulukları olmamasına rağmen yolda yönlendirmeler yapmak zorunda kalındığı ve Girne Belediyesi tarafından okula daha çok ilgi gösterilmesi istendi.
Çeler: Trafik konusunda okul etrafında düzenleme yapılacak
Zeki Çeler ise konuşmasında, iyi bireyler yetişmesi ve aidiyet duygusunun gelişmesi için eğitimin önemine dikkat çekerek, belediyenin emlak vergilerinden elde ettiği gelirin yüzde 15’inin okulların
ihtiyaçları doğrultusunda harcanması gerektiğini söyledi. Çeler ziyarette; trafik, arıtma tesisi, antik liman, toplu taşıma ve sosyal yaşam projelerini anlattı. Girne’de trafik konusunda adım atılmamasından dolayı özellikle doğu bölgesinde kaos yaşandığını ifade eden Çeler, devlet tarafından doğu çevre yolu yapılana dek, trafiği rahatlatmak için belediye tarafından yapılabilecek trafik projelerinden bahsetti.
Çeler ayrıca trafik uzmanları görüş ve önerileri doğrultusunda Şht. Hasan Cafer İlkokulu’nda park yerinin giriş ve çıkışlarının düzenlenebileceğini, toprak yolun düzenlenmesi ile belli saatlerde tek yön uygulaması ve trafik yön gösterici sorumluların bulundurulmasıyla bölgede rahatlama olacağını kaydetti.