İlk gökyüzü koşusu, adrenalin tutkunlarını ışık ülkesi Likya coğrafyasında bir araya getirdi.

 

Efsaneye göre Bellerophontes, kanatlı atı Pegasus ile Tahtalı’ya ulaşıp binlerce yıl ateşi sönmeyen canavar Kimera’yı zirveden attığı oklarla yok eder. Geçtiğimiz ay bu zirvede koşu ve adrenalin sevdalıları için ülkemizin ilk gökyüzü koşusu Mammut Tahtalı Run to Sky organizasyonu gerçekleşti. T

ahtalı Run To Sky, deniz seviyesinden başlayıp sadece yukarı doğru koşulabilen bir yarış parkuru. Çıralı sahilinden başlayarak sırasıyla Yanartaş, Ulupınar ve Beycik üzerinden 2.365 metre yüksekliğindeki Tahtalı zirvesine kadar ulaşıyor. Toplam 402 kişinin katıldığı etkinlikte farklı zorluk dereceleri ve irtifalarda gerçekleşen yarışlar yapıldı. İsviçreli outdoor markası Mammut ve markanın Türkiye distribütörü Sportive’in desteğiyle gerçekleşen organizasyonda yarışmanın en zorlu parkuru Tahtalı Ultra Sky'ı başarıyla tamamlayan kadın ve erkek yarışmacılar, ödül olarak Mammut'un ana sponsorluğunda İsviçre'de düzenlenen Eiger Ultra Trail'e katılma hakkı kazandı.

Etkinliğe Magma adına katılan Altuğ Şenel şunları söyledi: “Yıllardır adım adım yürüyüp deneyimlerimi okurlarla paylaştığım, yürürken sınırlarımı zorladığım, kırmızı-beyaz işaretli Likya yollarında bu sefer koşma şansına sahip oldum. Bunun ötesinde yarıştığım yaş kategorisinde üçüncü olmak da unutamayacağım bir deneyim oldu. Bir kez daha anladım ki doğada yorulmak bambaşka bir mutluluk.”