Bisikleti ile dünya turuna çıkan İtalyalı KKTC'ye geldi - Ses Kıbrıs

İngiltere'de ailesiyle yaşayan İtalyan 19 yaşındaki Alex Sibney, küçük yaşta bisikletlere ilgi duymaya başladı. 5 yıl önce iki bisikleti üst üste birleştirerek, uzun ve yüksek bir bisiklet elde etti. Bu şekilde 9 bisiklet yaparak satan Sibney, biriktirdiği parayla dünya turuna çıkmaya karar verdi.

Kendisini denemek için önce İngiltere'de bisikletle gezen Sibney, ülkesi sınırlarını aşmaya karar verdi.

Ocakta yola çıkarak Hollanda'ya kadar gemiyle giden Sibney, burada biraz daha çalışıp, para biriktirdikten sonra martta tura çıktı.

BULDUĞU YAVRU KÖPEK "YOL ARKADAŞI" OLDU

Ren nehrini takip ederek Almanya, Fransa, İsviçre, Lihtenştayn, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Hırvatistan'daki pek çok yerleşim yerini tek başına geçen Sibney'in tek başına sürdürdüğü yolculuk Sırbistan-Romanya sınırında bulduğu yavru köpek sonrası değişti.

Köpeği Sırbistan'da bir kasabaya götüren Sibney, sağlık karnesi çıkardığı hayvana bisikletinde özel bir bölme yaptı. Yoluna köpeği ile devam eden Sibney, Romanya, Bulgaristan'ı ve Türkiye'yi geçerek, KKTC’ye ulaştı.

“KIŞ AYI BOYUNCA KKTC’DE KONAKLAMAK İSTİYORUM”

BRT muhabirine seyahatini anlatan Sibney, bisiklet tutkunu olduğunu yeni yerler ve yeni insanlar tanımaktan son derece mutluluk duyduğunu belirtti.

6 ayda KKTC’ye ulaştığını belirten Sibney, KKTC‘yi hep merak ettiğini ve kış ayı boyunca da burada konaklamak isteğini ve daha sonrasına da bisikleti dünya turuna devam etmek istediğini söyledi.