Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Cumhuriyet Meclisi'nde konuştu. 

Halk sağlığını önemsediğini söyleyen Altuğra, bilinçlendirmek ve farkındalığı artırma konusunda eksiklikler olduğunu kaydetti. Altuğra, “Anlamlı günlerde etkinlikler düzenleniyor, farkındalık için de seminerler düzenleniyor. Yapılmaya devam edecek, anlamlı günlerle kısıtlı kalmamalı” dedi.

"ÜLKEDE KURUMSALLAŞMA EKSİK"

Ülkede kurumsallaşmaktan uzak olunduğunu ifade eden Gürçağ, kurumsal yapının eksik olması halinde başarının da yüzde 100 olmasının beklenmemesi gerektiğini belirtti.

"SAĞLIK HİZMETİNE ULAŞMAKTA DEZAVANTAJ YAŞAYAN İLÇELERE HİZMETLERİ GÖTÜRMEYİ ÖNCELEDİK"

Düzenli aralıklarla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde kanser taramaları yapıldığına işaret eden Gürçağ “Sağlık hizmetine ulaşmakta dezavantajlı olan ilçelere hizmetleri götürmeyi önceledik” dedi.

"3 KADININ RAHİM AĞIZI KANSERİ OLDUĞUNU BELİRLEDİK, TEDAVİ SÜREÇLERİNE BAŞLADIK"

Eylül ayında Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan telefon numarasından randevu talep edilerek çeşitli taramalar yapıldığını, buna devam ettiklerini ifade etti. Yapılan taramalarda 3 kadının rahim ağızı kanseri olduğunu belirlediklerini dile getiren Altuğra, tedavi süreçlerine başlattıklarını belirtti. Gürçağ, erken tanının öneminin de altını çizdi.