(06-05-2022…MHA)  04.05.22 tarihinde saat 14.20 raddelerinde Türkmenköy Dörtyol anayolu üzerinde meydana gelen ve yanında yolcu olarak seyahat eden ikisi ağır 7 arkadaşının yaralanması ile sonuçlanan trafik kazasında ihmali görülen araç sürücüsü M.N.A, derdest emri gereği ayni gün tutuklanmış ve 05.05.22 tarihinde çıkarıldığı mahkemede hakkında 1 gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Zanlı bugün 06.05.22 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde “ağır yaralanma ve hasarla sonuçlanan trafik kazası” suçlamasıyla yargıç huzuruna çıkarılarak tutukluluk süresi 7 gün daha uzatıldı.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Fırat Kızıltunçlar, olgularla ilgili bilgi vermek üzere polis memuru Cihat Doğan’ı tanık kürsüsüne çağırdı. Tanık polis yemin altında verdiği şahadetinde, 04.05.22 tarihinde saat 14.20 raddelerinde zanlının yanında Pakistan uyruklu 7 arkadaşı ile birlikte Türkmenköy-Dörtyol istikametinde KC 285 plaka numaralı aracı ile seyretmekte olduğu bir esnada, dikkatsizliği sonucu direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonrasından aracın yolun solundan çıkıp bir takla attıktan sonra 3 metre derinliğindeki dere yatağına vurması sonucu ağır yaralanma ve hasarla sonuçlanan bir kaza meydana geldiğini söyledi.

Kaza sonucu araç içerisinde bulunan Pakistan uyruklu Hassan Ali vücut travması sonucu Gazimağusa Devlet hastanesinde, Shah Zaib Hassan vücudunda çoklu kırık, iç kanama ve beyin hasarından, Afzal Ahmed ise vücutta çoklu kırık ve akciğerde kanama teşhisiyle Lefkoşa Devlet hastanesine yoğun bakım ünitesinde müşahede altına alındıklarını belirten tanık, Shah Zaib Hassan ve Afzal Ahmed’ in hayati tehlikelerinin devam etmekte olduğunu söyledi.

Kazada herhangi bir yara almayan zanlının ayni gün derdest emri gereği tutuklandığını ve kaza ile ilgili gönüllü bir ifade verdiğini söyleyen tanık, zanlının KKTC’ de çalışma izinli olarak bulunduğunu ve KKTC’ de geçerli sürüş ehliyetine sahip olduğunu belirtti.

Kazada yaralanan ve kaldırıldıkları Lefkoşa Devlet hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavileri devam eden 2 kişinin hayati tehlikelerinin devam etmekte olduğunu, alınması gereken kamera görüntüleri ve ifadelerin bulunduğuna dikkat çeken tanık, suçun şeklinde değişme olabileceği ihtimalinin de göz önünde bulundurulması nedeniyle zanlının tutukluluk süresinin 7 gün daha uzatılması talebinde bulundu.

Huzurundaki şahadeti ve polisinin talebini değerlendiren yargıç Mine Gündüz, zanlının 7 gün daha poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)