Basın Emekçileri Sendikası (BASIN-SEN) Başkanı gazeteci Ali Kişmir, Türkiye’ye giriş yasağı olduğu için 13-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen Avrupa Gazeteciler Federasyonu’nun (EFJ) Genel Kurulu’na katılamadı.

Başkan Kişmir EFJ Genel Kurulu’na video bağlantısı ile katılarak  Avrupa’nın 45 ülkesinden 100’ü aşkın gazeteciye seslendi.

Kişmir konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kendisini topraklarına kabul etmediğini ve terörist muamelesi yaptığını ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kendisini tehdit olarak gördüğüne dikkat çeken Kişmir, tek yaptığının düşüncelerini ifade etmek ve kaleme dökmek olduğunu belirtti.

Mesleğini icra ettiğini vurgulayan Kişmir,  Kıbrıs’ta barış ortamının sağlanmasını ve Kıbrıs Türk toplumunun bağımsızlığını amaç edindiklerini söyledi.

 Bu amacı da mesleği yaparak tüm dünyaya duyurmaya çalıştıklarını ve gerçekleri yazdıkları için Türkiye Cumhuriyeti tarafından yasaklı ilan ettiklerini kaydetti.

Katılımcı gazetecilere dayanışma çağrısı yapan Kişmir, “İnsan temel hak ve özgürlükleri kısıtlayan bu davranışa ve baskılara  karşı  hep birlikte ses çıkarmalıyız. Türkiye’deki ve dünyada meslektaşlarımızın  yanında durmalıyız” dedi.

Kongreyi selamlayarak konuşmasını tamamlayan Kişmir, katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.