(18-05-2022...MHA)  17.05.22 tarihinde Gazimağusa’ da büyük sanayi bölgesinde yedek parça satışı yapan Küçük Efe isimli şirkete yurt dışından gönderilen bir konteyner içerisinde Narkotik ve kaçakçılığı önleme şubesi ekipleri ve gümrük dairesi görevlileri tarafından yapılan aramada karton bir kutu içerisinde ayrı ayrı şeffaf naylonlarda paketlenmiş Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 5,5 kilo ağırlığında madde ve 1 adet hassas terazi tespit edilerek  emare olarak zapt edilerek mesele ile ilgili S.S (E-54), H.Y (E-25), H.K (E-32) ve A.G.Y (E-28) tutuklandı.

Zanlılar bugün 18.05.22 tarihinde yoğun güvenlik önlemleri altında kanunsuz Hint keneviri türü uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak haklarında ikişer gün tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı İlhan Damdelen, olguları aktarmak üzere polis Çavuşu Hasan Selvili’ yi tanık kürsüsüne çağırdı. Tanık polis yemin altında verdiği şahadetinde, 17.05.22 tarihinde Gazimağusa büyük sanayi bölgesinde yedek parça satışı yapan Küçük Efe isimli şirkete yurt dışından içerisinde muhtelif eşyalar bulunan bir konteyner gönderildiğini söyledi.

Adı edilen şirketin işyerinde, Gazimağusa Gümrük ve Rüsumat Dairesi görevlileri tarafından yapılan kontrolde, bir kutu içerisinde uyuşturucu madde olduğuna şüphe edilerek polisin haberdar edildiğini ve olay mahalline narkotik ve kaçakçılığı önleme müdürlüğü ekiplerinin intikal ettiğini belirten tanık polis çavuşu, konteyner içerisinde yapılan aramada üzerine siyah poşet geçirilmiş ve üzerinde BMW araç yazılı ibaresi bulunan karton kutu içerisinde yapılan aramada, ayrı ayrı naylon poşetler içerisinde paketlenmiş Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 5,5 kilo ağırlığında madde ve konteynerin orta kısmında çöp naylonun içerisinde bir adet hassas terazi, bir adet vakumlama makinesi ve bir adet paketlemede kullanılan naylon poşet kutusunun bulunarak emare alındığını söyledi.

Ayni gün mesele ile ilgili olarak işyerinin satış sorumlusu olarak görev yapan zanlı 1, şirkete parça alımı ile ilgilenen zanlı 2, iş sahibi tarafından yetkilendirilmiş zanlı 3 ve konteyner araç sürücüsü zanlı 4 ün tutuklandığını aktaran tanık polis, uyuşturucu maddelerle ilgileri olmadığı yönünde beyanları olduğunu ve herhangi bir ifade vermediklerini, iş yeri sahibinin ise yurt dışında olduğunun öğrenildiğini belirtti.

Tahkikatın yeni başladığını, ciddi bir mesele olduğunu, alınması gereken ifadeler ve kamera görüntüleri yanında incelenmek ve analiz edilmek üzere emarelerin uzmana gönderildiğini, rapor beklendiğini söyleyen tanık, zanlılardan alınan cep telefonlarının da incelenmekte olduğuna dikkat çektikten sonra tahkikatını salimen devam ettirebilmek maksadıyla zanlılar aleyhine ikişer gün tutukluluk emri verilmesi talebinde bulundu.

,

Zanlı avukatlarının talep edilen süreye itirazı sonrasında yapılan ve akşam saatlerine kadar süren duruşmada, şahadeti değerlendiren yargıç Mine Gündüz, zanlıların ikişer gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi. (MHA)