(09-04-2022...MHA)  Gazimağusa’da 08.04.22 tarihinde Maraş bölgesinde Narkotik ve kaçakçılığı önleme müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda tasarruflarında uyuşturucu madde içerdiğine inanılan kâğıt parçacıkları bulunan M.M (E-48), İ.K (E-56) ve B.K (E-47) tutuklanarak tasarruflarında bulunan kâğıt parçacıkları emare olarak alındı.

Zanlılar bugün 09.04.22 tarihinde, Gazimağusa kaza mahkemesinde “kanunsuz uyuşturucu madde alma ve tasarruf” suçlamasıyla nöbetçi yargıç huzuruna çıkarılarak haklarında üçer gün tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan kıdemli savcı Serhan Bundak, mesele ile ilgili olguları aktarmak üzere polis memuru Nurettin Enginel’ i tanık kürsüsüne çağırdı. Tanık polis yemin altında verdiği şahadetinde zanlı 2 İ. K in uyuşturucu madde satışı yapacağına dair alınan bilgi ışığında 08.04.22 tarihinde saat 22.15 raddelerinde Maraş bölgesindeki ikametgahının civarında pusu görevine başladıklarını söyledi.    

Ayni akşam saat 22.30 raddelerinde zanlı 2’nin ikametgahına gelip içeri giren zanlı 1 M.M saat 22.40 raddelerinde ikametgahtan ayrılırken pusu görevindeki polisler tarafından alıkonduğunu belirten tanık, zanlı 1’inyapılan üst aramasında sol eli içerisinde uyuşturucu madde içerdiğine inanılan ve üzerinde yazılar bulunan beyaz renk kâğıt parçacıklarının emare alındıktan sonra zanlı 1’ in tutuklandığını söyledi.

Ayni gün zanlı 2’nin ikametgahına gidildiğini, kardeşi zanlı 3 ‘ün de ikametgahta olduğunu, her ikisi huzurunda saat 23.30 raddelerinde ikametgahta ve zanlı 2’ ye ait araçta yapılan aramada, uyuşturucu madde içerdiğine inanılan ve üzerinde yazılar bulunan beyaz renk kâğıt parçacıkları bulunarak emare alındığını belirten tanık, suçüstü hali gereği zanlı 2 ve zanlı 3’ ün de tutuklandığını söyledi.

Zanlı 1’in mesele ile ilgili gönüllü ifade verdiğini, tasarrufunda bulunan kağıt parçacıklarının uyuşturucu madde ihtiva ettiğini ve 300 T.L karşılığı zanlı 2’ den aldığını itiraf ettiğini söyleyen tanık, meselenin yeni olduğunu, emarelerin incelenmek ve analiz edilmek üzere uzmana gönderileceğini, gönüllü ifadenin teyit ve tekzibi yanında alınması gereken ifadelerin de olduğuna dikkat çektikten sonra tahkikatını salimen devam ettirebilmek maksadıyla zanlılar aleyhine üçer gün süreyle tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve talebi değerlendiren kıdemli yargıç Ayşen Toroslu, tahkikatın selameti açısından zanlıların üçer gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi.  (MHA)