(MHA)………….Avrupa Birliği’nin Kıbrıslı Sivil Toplum Harekette 5. Hibe Programı altında finanse edilen,Mağusa Kültür Derneği ve Yeşil Mağusa Derneği’nin yürüttüğü ‘Mağusalılar Sulak Alanları Savunuyor’ projesinin küçük hibe programı çerçevesinde Namık Kemal Lisesi tarafından yürütülen ‘Okulumuzun Kuşları’ projesi kapsamında okul öğrenci ve öğretmenlerinin girişimleriyle kitap oluşturuldu.



Okulumuzun Kuşları Kitap’ı bugün Namık Kemal Lisesi’nde düzenlenen kokteyl ile tanıtıldı. Kitapta yer alan kuşlar ufak bir sergiyle tanıtıma sunuldu.

Namık Kemal Lisesi Müdürü İlknur Şemi tanıtımda yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği’nin okullarına yönelik ikinci projesini hayata geçirdiğini belirterek, bu projenin oldukça yeşil alana sahip okulla ilgili büyük öneme sahip olduğunu kaydetti.



Proje koordinatörü Asuman Kuyucu da tanıtımda yaptığı konuşmada, okulda şimdiye kadar 29 farklı kuşun gözlemlendiğini, bu sayının her geçen gün artabileceğini söyleyerek, proje sayesinde hem doğa ile ilgili bilgi sahibi olunduğunu hem de öğrencilere çevre bilincinin aşılandığını belirtti.



Kuyucu projeyi ilerilere taşımak adına çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiklerini de dile getirerek, öğrencilerle birlikte sulak alanları gezdiklerini, kuşların seslerini dinleyip,okul bahçesinde gezip, doğayı gözlemlediklerini ve bu sayede bir kitapçık çıkardıklarını ifade etti.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de etkinlikte yaptığı konuşmada, şehrin sulak alanlar ve doğal yapısıyla diğer bölgelere oranla daha potansiyeli yüksek bir bölge olduğunu belirterek, bunları koruyup gelecek nesillere taşıma bilinciyle hareket ettiklerini kaydetti.



Arter projenin büyük bir gurubun emek verdiği bir proje olduğunu belirterek, kendilerinin de belediye olarak bu tür etkinliklere önem verdiklerini anımsattı.

Arter diğer okullarla istişare edilerek başka okul öğrencilerinin de bu sergiyi görmelerini sağlama amacını taşıdıklarını da sözlerine ekledi. (MHA)