(14-06-2022...MHA) Gazimağusa’ da 11.06.22 tarihinde sat 21.48 raddelerinde, 15 Ağustos bulvarı üzerinde, kullanımındaki S.A 971 plakalı araç ile doğu istikametine taraf seyretmekte olduğu esnada, dikkatsizliği sonucu o esnada ayni marketten çıkıp yanında bisikleti olduğu halde yaya olarak yürümekte olan Ahmet Serin (E-48) isimli şahsa aracının önü ile çarpmak suretiyle önce yaralanmasına ve bilahare kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesine neden olan araç sürücüsü D.N (K-35) ayni gün tutuklanmış ve 12.06.22 tarihinde çıkarıldığı mahkemede hakkında 2 gün süreyle tutukluluk emri temin edilmişti.

Zanlı bugün 14.06.22 tarihinde “dikkatsizlik sonucu ölümle neticelenen kazaya sebebiyet vermek” suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak tutukluluk süresi 3 gün daha uzatıldı.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı İlhan Damdelen, olgulşarla ilgili bilgi vermek üzere polis Çavuşu Hazar Aşçıoğlu’ nu tanık kürsüsüne çağırdı. Tanık polis yemin altında verdiği şahadetinde, 11.06.22 tarihinde saat 21 45 raddelerinde Gazimağusa 15 Ağustos bulvarı üzerinde kullanımındaki S.A 971 plakalı aracı ile doğu istikametine taraf seyretmekte olduğu esnada, dikkatsizliği neticesi o esnada yol üzerindeki bir marketten çıkıp elinde bisikleti olduğu esnada yaya olarak yürümekte Ahmet Serin isimli şahsa aracının ön kısmı ile çarpması sonucu bir kaza meydana geldiğini söyledi.

Sağ ayağında kırık tespiti ile Gazimağusa Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırılan yaralının tüm müdahaleye rağmen 12.06.22 tarihinde hayatını kaybettiğini ve ayni gün zanlının tutuklandığını söyleyen tanık, 12.06.22 tarihinde çıkarıldığı mahkemede zanlı aleyhine 2 gün süreyle tutukluluk emri temin edildiğini ve zanlının doktor kontrolünden geçirildiğini söyledi.

Zanlının henüz otopsisinin yapılamadığını belirten tanık, olay mahallinde tahkikat yapılacağını, alınması gereken ifadeler olduğunu, müteveffadan alınan kan örneği ile ilgili henüz rapor temin edilemediğini ve kaza mahallinde kamera görüntülerinin tespit edildiğine ve inceleneceğine dikkat çektikten sonra tahkikatın selameti açısından zanlının tutukluluk süresinin 3 gün daha uzatılması talebinde bulundu.

Huzurundaki şahadeti ve talebi değerlendiren yargıç Mine Gündüz, tahkikatın selameti açısından zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)