(03-04-2022...MHA)  Cittaslow Yeniboğaziçi Sakin Yaşam Platformu, “Cittaslow Yeniboğaziçi Sakin Pazar Bahar Etkinliği” ve “Yeniboğaziçi Belediyesi Kapatılamaz Başka Yeniboğaziçi Yok Eylemi” bugün gerçekleşti.

Saat 10:00’da başlayan etkinlik, “Yeniboğaziçi Belediyesi Kapatılamaz Başka Yeniboğaziçi Yok Eylemi” ile devam etti.

Bu yapılan etkinliğin amacını hem yöresel ve kültürel değerlerine sahip çıkmak hem de belediyelerinin yaşaması için ve Cittaslow üyeliklerinin devam etmesi için kararlılıklarını yetkililere bildirmek olarak açıklayan Nazenin Taşçıoğlu Şahali bir konuşma gerçekleştirdi.

Şahali sözlerine gelen herkese teşekkür ederek başlarken, Yeniboğaziçi Belediyesi olarak Cittaslow ağına üye olan ilk belediye olmaktan gurur duyduklarını dile getirdi.

Belediyelerinin kapatılması yönünde alınan kararın tekrar gözden geçirilmesini istediklerini kaydeden Şahali, bu amaçla yanlarında olan herkese tek tek teşekkür etti.

Şahali eylemlerinin yarın saat 10:00’da Meclis önünde devam edeceğini su sözlerle belirtti; “Yeniboğaziçi Belediyesi bir kültürün beşiğidir, basit bir köy veya kapatılması çok kolay kararlaştırılacak bir belediye değildir. Belediyemizin yaşatılmasına izin vermelerini talep ediyoruz. Onlara sesleniyoruz sesimizi duysunlar. Herkesi yarın saat 10:00’da meclis önünde sesimizi kuvvetlendirmeye davet ediyoruz.” (MHA)