"Şüpheli kadın ölümü yoktur"
CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Yontar, geçtiğimiz günlerde bir rezidanstan şüpheli şekilde düşerek ölen Özge Binnur Oruç için etkin soruşturma talebinde bulundu.
 CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar, kadın cinayetlerine ve ölümlerine dikkat çekerek, "şüpheli kadın ölümü yoktur." dedi.
Yontar, geçtiğimiz günlerde Esenyurt’ta 32 katlı rezidansın 6’ncı katından şüpheli şekilde düşen 19 yaşındaki Özge Binnur Oruç'un hayatını kaybettiğini anımsattı.
Bu olayla ilgili "etkin" soruşturma yürütülmesi gerektiğini anlatan Yontar, ilgili mercilere bu yönde çağrıda bulundu.

"Kadın ölümlerine artık yeter diyoruz"

Yontar, 19 yaşındaki Oruç'un şüpheli şekilde hayatını kaybettiğini belirterek, "Polis ve tüm ilgili makamlar düşmenin nedenini araştırıyor, tüm yönlerini ortaya çıkarmaya çalışıyor. Kadının düşme anlarının çevredeki güvenlik kamerasına yansıdığını biliyoruz. Umuyoruz ki olay tüm yönleriyle aydınlatılacaktır." diye konuştu.
Türkiye'de kadın cinayetleri ve ölümlerinin bir türlü durdurulamadığını dile getiren Yontar, "Artık tek kadınımız bile ölmesin, öldürülmesin. Bunun için ne gerekiyorsa yapılsın. Yine genç bir kızımızı kaybettik. Artık bu son olsun. Şunu çok iyi biliyoruz ki şüpheli kadın ölümü yoktur. Önlemler alınsın, kadınlarımız, kızlarımız özgürce yaşasın." şeklinde konuştu.