(17-05-2022…MHA) Tuzla’da 05.05.22 tarihinde Gazimağusa narkotik ve kaçakçılığı önleme müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda tasarrufunda Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 55 gr ağırlığında madde bulunan Ürdün uyruklu T.B.M.N suçüstü hali gereği tutuklanmış ve 06.05.22 tarihinde çıkarıldığı mahkemede hakkında 3 gün, 09.05.22 tarihinde 4 gün ve 13.05.22 tarihinde 4 gün olmak suretiyle hakkında toplam 11 gün tutukluluk emri temin edilmişti.

 Zanlı bugün 17.05.22 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde “kanunsuz Hint keneviri türü uyuşturucu madde alma ve tasarruf” suçlamasıyla yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak yargılanmada hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla KKTC haricine çıkışı men edilerek teminata bağlandı.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Fırat Kızıltunçlar, olgularla ilgili bilgi vermek üzere polis memuru Erkan Çelik’i tanık kürsüsüne çağırdı. Tanık polis yemin altında verdiği şahadetinde olgularla ilgili bilgi vermek suretiyle anımsatma yaptı. 05.05.22 tarihinde saat 22.30 raddelerinde Tuzla girişinde zanlının tespit edilerek alıkonduğunu, arama müzekkeresi ışığında ve huzurunda zanlının ikametgahında yapılan aramada yatak odası içerisindeki elbise dolabında naylon torba içerisinde Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 55 gr ağırlığında madde bulunarak emare alındığını belirten tanık, suçüstü hali gereği zanlının tutuklandığını söyledi.

Ayni gün zanlının mesele ile ilgili gönüllü bir ifade verdiğini, bahse konu maddeyi bir buçuk ay önce Gazimağusa’ da 56 gr olarak bir şahıstan aldığı yönünde beyanda bulunduğunu aktaran tanık, yapmış olduğu beyanı üzerine Hint keneviri türü 56 gr maddeyi alma ve tasarruf suçlamasıyla bugün itibarıyla zanlıya yazılı dava tebliğ edildiğini söyledi.

Yasal statü altında KKTC’ de bulunan ve tahkikatın bundan sonraki kısmına etki etme imkânı olmadığını belirten tanık, ileride görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla zanlının teminata bağlanmasını talep etti

Huzurundaki şahadeti ve tanık polisin talebini değerlendiren yargıç Mine Gündüz, yargılanmada hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla zanlının KKTC haricine çıkışını men ederek 10 bin T.L nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber bir şahsın 75 bin T.L değerinde şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada 1 gün polise ispat-ı vücut etmesi şartıyla serbest kalması yönünde emir verdi. (MHA)