(20-05-2022…MHA)  Gazimağusa’da 18.05.22 tarihinde saat 05.30 raddelerinde, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince eş zamanlı yapılan aramada, ikametgâhlarında kanunsuz ateşli silah, patlayıcı madde ve uyuşturucu madde bulunarak emare alındıktan sonra suçüstü hali gereği tutuklanan M.M ve A.D ayni gün mahkeme huzuruna çıkarılarak haklarında ikişer gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Tutukluluk süreleri dolan zanlılar bugün 20.05.22 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde “kanunsuz uyuşturucu madde, ateşli silah ve patlayıcı” madde suçlamasıyla yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak tutukluluk süreleri 7 şer gün daha uzatıldı.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Hüseyin Eser, olgularla ilgili anımsatma yapmak üzere polis memuru İbrahim Gökova’ yı tanık kürsüsüne çağırdı. Tanık polis yemin altında verdiği şahadetinde, 18.05.22 tarihinde saat 05.30 raddelerinde Gazimağusa’da zanlıların ikametgâhlarında eş zamanlı yapılan aramada, zanlı 1’in ikametgahının mutfak kısmında, buzdolabı üzerindeki dolapta, siyah renk sırt çantası içerisinde 2 adet 9 mm çapında tabanca, 2 adet şarjör, 20 adet 9 mm çapında canlı mermi, Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan 82 gr ağırlığında madde, Metamfetamin türü uyuşturucu olduğuna inanılan 8 gr ağırlığında madde, Kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan 2 gr ağırlığında madde, 2 adet öğütücü ve 1 adet hassas terazi bulunarak emare alındıktan sonra zanlı 1’ in de suçüstü hali gereği tutuklandığını, yapılan sorgulamasında bahse konu siyah renk sırt çantası ve içerisindekilerinin zanlı 2 tarafından getirilip bulundukları yere bırakıldığı yönünde beyanda bulunduğunu söyledi.

Ayni eş zamanda zanlı 2’nin ikametgahında yapılan aramada yatak odasındaki komodin üzerindeki küllükte, içerisinde Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan tütünle karışık 1 adet sarma sigara, komodin üzerine dökülmüş vaziyette Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan az miktarda madde ve patlayıcı madde sınıfına giren 620 adet torpil bulunarak emare alındıktan sonra zanlı 2’nin de suçüstü hali gereği tutuklandığını söyledi.

Her iki zanlının mesele ile ilgili gönüllü ifade verdiklerini, ifadelerin teyit ve tekziplerinin devam etmekte olduğunu, resmî tatil olması nedeniyle emarelerin bugün itibarıyla inceleme ve analiz edilmek üzere ilgili birimlere gönderildiğini, soruşturması devam eden polise ateş açma olayı ile ilgili 1 kişinin aranmakta olduğuna dikkat çeken tanık polis, tahkikatını salimen devam ettirebilmek maksadıyla zanlıların 7 şer gün daha poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve talebi değerlendiren yargıç Mine Gündüz, tahkikatın selameti açısından zanlıların 7 şer gün daha poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi. (MHA)