(19-04-2022...MHA)  17.04.22 tarihinde Gazimağusa’da bir bet ofisinde bulunduğu esnada İ.G tarafından bir masa üzerinde unutulan cep telefonunu sirkat edip 8000 T.L karşılığı satmak suretiyle sahtekarlıkla para temini suçunu işleyen K.M.S.L şikâyet üzerine tutuklandı.

Zanlı bugün 19.04.22 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde “sirkat, sahtekarlıkla para temini ve izinsiz ikamet” suçlamasıyla yargıç huzuruna çıkarılarak yargılanmada hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla 2 ay süreyle hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru Okan Keskin, olgularla ilgili mahkemeye bilgi aktardı. Tanık polis şahadetinde, 17.04.22 tarihinde Gazimağusa’da bir bet ofisinde İ.G tarafından masa üzerinde unutulan bir cep telefonunun sirkat edildiği yönünde yapılan şikâyet doğrultusunda tahkikat başlatıldığını söyledi.

Sürdürülen tahkikat ve kamera görüntülerinden zanlının tespit edilerek 18.04.22 tarihinde tutuklandığını belirten tanık, zanlının itiraf niteliğinde gönüllü bir ifade verdiğini, sirkat ettiği cep telefonunu 8 bin lira karşılığı sattığı yönünde beyanda bulunması üzerine ayni gün bahse konu cep telefonunun bulunarak emare alındığını söyledi.

Sürdürülen tahkikat ve yapılan muhaceret kontrolünde zanlının 04.10.2021 tarihinden itibaren KKTC’de yasal statüsü olmaksızın izinsiz ikamet ettiğinin belirlendiğini söyleyen tanık, tahkikatın devam etiğini ancak bundan sonraki kısmına etki etme imkânı olmayan zanlının yargılanmada hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderilmesi talebinde bulundu.

Huzurundaki şahadeti ve talebi değerlendiren yargıç Mine Gündüz, zanlının yargılanmada hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla ve her hâlükârda 2 ay’ı aşmayan bir süre hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderilmesi yönünde emir verdi. (MHA)