(20-04-2022...MHA)  Gazimağusa narkotik ve kaçakçılığı önleme müdürlüğü ekiplerince 16.04.2022 tarihinde yapılan operasyonda tasarrufunda Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 5 gr ağırlığında madde bulunan Pakistan uyruklu O.N.A ve meseleyle bağlantısı olduğu tespit edilen I.H.K tutuklanmış ve 17.04.22 tarihinde çıkarıldıkları mahkemede haklarında üçer gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Tutukluluk süreleri dolan zanlılar bugün 20.04.22 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde “kanunsuz uyuşturucu alma, verme ve tasarruf “suçlamasıyla yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak tutukluluk süreleri beşer gün daha uzatıldı

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı İlhan Yıldırım, mesele ile ilgili olguları aktarmak üzere polis memuru Hüseyin Özdesoy’u tanık kürsüsüne çağırdı. Tanık polis şahadetinde, zanlı 1’in tasarrufunda uyuşturucu madde olduğu ve muhafazası için zanlı 2’nin ikametgahında bulundurduğuna dair alınan bilgi ışığında 16.04.22 tarihinde zanlı 2’nin ikametgahında bir arama yapıldığını söyledi.

Yapılan aramada ikametgahın salon kısmında TV ünitesinin çekmecesi içerisinde beyaz naylon parçasına sarılı Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 5 gr ağırlığında madde ve üzerinde Hint keneviri türü uyuşturucu madde kalıntıları olduğuna inanılan 1 adet hassas terazi bulunarak emare alındığını söyleyen tanık, suçüstü hali gereği zanlı 2’nin tutuklandığını belirtti.

Ayni gün ayni apartmanın bir başka dairesinde kalmakta olan zanlı 1’in ikametgahına gidildiğini ve huzurunda yapılan aramada çalışma odasındaki masa üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı ihtiva ettiğine inanılan bir adet öğütücünün bulunarak emare alındığını söyleyen tanık, suçüstü hali gereği zanlı 1’in de tutuklandığını belirtti.

Her iki zanlının gönüllü bir ifade verdiğini, ifadelerin henüz teyit ve tekzibinin tamamlanmadığını, alınması gereken ifadeler yanında zanlı 1’in vermiş olduğu ifadede bahse konu uyuşturucu maddeyi isim bazında söylediği bir şahıstan aldığını ve bu şahsın aranmakta olduğuna değinen tanık, tüm bu belirtilenler ışığında tahkikatını devam ettirebilmek maksadıyla zanlıların tutukluluk süresinin beşer gün daha uzatılması talebinde bulundu.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç Mine Gündüz, zanlıların beşer gün daha tutuklu kalmaları yönünde emir verdi.  (MHA)