(25-04-2022...MHA)  19.04.22 tarihinde tasarrufunda uyuşturucu madde bulunduğuna dair alınan bilgi ışığında ayni gün Gazimağusa narkotik ve kaçakçılığı önleme müdürlüğü ekiplerince Gazimağusa Sakarya bölgesinde, kalmakta olduğu ikametgahın avlusunda tespit edildikten sonra yapılan üst aramasında tasarrufunda 3 gr 230 ml ağırlığında Sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunan Ö.D, suçüstü hali gereği tutuklanmış ve tasarrufunda bulunan uyuşturucu maddeye emare olarak el konulmuştu.

Tahkikat amaçlı olarak bugüne değin poliste tutuklu bulunan zanlı bugün 25.04.22 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde “kanunsuz uyuşturucu madde alma ve tasarruf” suçlamasıyla yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak yargılanmada hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlandı.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru Erkan Çelik, alınan bilgi ışığında 19.04.22 tarihinde Gazimağusa Sakarya bölgesinde ikamet etmekte olan zanlının ikametgahının avlusunda tespit edilerek alıkonduğunu ve üzerinin arandığını söyledi.

Yapılan üst aramasında zanlının sağ eli içerisinde yeşil renk naylon parçası içerisinde beyaz renk kâğıt parçasına sarılı 3 gr 230 ml ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunarak emare alındıktan sonra zanlının tutuklandığını söyleyen tanık, zanlının itiraf niteliğinde gönüllü bir ifade verdiğini belirtti.

Zanlı ile ilgili tahkikat kısmının tamamlandığına dikkat çeken tanık, yargılanmada hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla KKTC vatandaşı olan zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve talebi değerlendiren yargıç Mine Gündüz, ileride görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla zanlının KKTC haricine çıkışını men ederek 7 bin T.L nakdi teminat yatırması ve KKTC vatandaşı muteber bir şahsın 50 bin T.L şahsi kefalet senedi imzalaması şartıyla serbest kalması yönünde emir verdi.  (MHA)