(22-04-2022…MHA)  19.04.22 tarihinde tasarrufunda uyuşturucu madde bulunduğuna dair alınan bilgi ışığında ayni gün Gazimağusa narkotik ve kaçakçılığı önleme müdürlüğü ekiplerince Gazimağusa Sakarya bölgesinde, zanlının kalmakta olduğu ikametgahın avlusunda tespit edildikten sonra yapılan üst aramasında tasarrufunda Sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 5 gr ağırlığında madde bulunarak emare alınan Ö.D, suçüstü hali gereği tutuklanmış ve çıkarıldığı mahkemede hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Zanlı bugün 20.04.22 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde “kanunsuz uyuşturucu madde alma ve tasarruf” suçlamasıyla yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak tutukluluk süresi 4 gün daha uzatıldı.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru İbrahim Gökova, alınan bilgi ışığında 19.04.22 tarihinde Gazimağusa Sakarya bölgesinde ikamet etmekte olan zanlının ikametgahının avlusunda tespit edilerek alıkonduğunu ve üzerinin arandığını söyledi.

Yapılan üst aramasında zanlının sağ eli içerisinde yeşil renk naylon parçası içerisinde beyaz renk kâğıt parçasına sarılı sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 5 gr ağırlığında madde bulunarak emare alındığını söyleyen tanık, suçüstü hali gereği zanlının tutuklandığını söyledi.

Zanlının ayni gün itiraf niteliğinde gönüllü bir ifade verdiğini belirten tanık, ifadenin teyit ve tekzibinin devam etmekte olduğunu, analiz ve inceleme için uzmana gönderilen emarelerle ilgili henüz bir rapor temin edilemediğini söyledikten sonra tahkikatın selameti açısından zanlının tutukluluk süresinin 4 gün daha uzatılması talebinde bulundu.

Huzurundaki şahadeti ve talebi değerlendiren yargıç Mine Gündüz, zanlının 4 gün daha poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi.  (MHA)