Tasarrufunda uyuşturucu madde olduğuna dair alınan bilgi ışığında, Narkotik ve kaçakçılığı önleme şubesi ekipleri 11.3.20 tarihinde Gazimağusa sakini zanlı E.K’nin ikametgâhında mahkeme emriyle arama yaptı. Arama esnasında zanlının ikametgâhında bir adet 7.65 mm çapında tabanca, 6 adeti şarjörde,  6 adeti de naylon poşette olmak üzere toplam 12 adet  7.65 mm çapında canlı mermi bulunarak emare alındıktan sonra zanlı suçüstü hali gereği tutuklanmıştı. 12.3.20 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılan zanlıya 1 gün süreyle tutukluluk emri temin edilmişti.
Zanlı bugün 13.3.20 tarihinde Kanunsuz tabanca ve patlayıcı madde tasarrufu suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadıyla teminata bağlandı.
Teminat duruşmasında iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan polis çavuşu Erdal Dal yemin altında şahadet vermek suretiyle anımsatmada bulundu. Dal şahadetinde, alınan bilgi ışığında zanlının 11.3.20 tarihinde Gazimağusa’daki ikametgâhında mahkeme emriyle arama yapıldığını söyledi.
Arama esnasında ikametgâhın mutfağında ayakkabı dolabı içerisinde bir adet 7.65 mm çapında tabanca, tabancaya takılı bir adet şarjör ve içerisinde 6 adet 7.65 mm çapında canlı mermi ile naylon poşete sarılı 6 adet 7.65 mm çapında canlı mermi bulunarak emare alındığını söyleyen P.Ç Dal zanlının suçüstü hali gereği tutuklandığını belirtti.
Zanlının emare tabanca ve mermileri 2018 yılı içerisinde Girne bölgesinden KKTC ye ithal ettiği konusunda gönüllü bir ifade verdiğine dikkat çeken Dal zanlının ikinci bir ifade vermek suretiyle emare tabanca ve mermileri 2018 yılı içerisinde ismini bilmediği bir Rum vatandaşından aldığını itiraf ettiğini söyledi.
Zanlının bundan sonraki tahkikata etki etme imkanı olmadığını belirten PÇ Dal, ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla zanlının teminata bağlanmasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının KKTC haricine çıkışını men ederek 6000 TL nakdi teminat yatırması, haftada 1 gün polise ispat-ı vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber bir kişinin imza edeceği 75000 TL’ lık şahsi kefalet senedi karşılığı serbest kalması yönünde emir verdi. (MHA)