(30-03-2022…MHA)  Alınan bir bilgi ışığında 29.03.22 tarihinde Gazimağusa’da saat 10.30 raddelerinde Gazimağusa narkotik ve kaçakçılığı önleme müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda tasarruflarında uyuşturucu madde olduğuna inanılan 200 gr ağırlığında madde ve Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan 10 gr ağırlığında madde, bir adet hassas terazi ve bir adet metal kaşık bulunan İran uyruklu A.J, A.H.R, H.G.B, M.M ve Filistin uyruklu M.S.M.A suçüstü hali gereği tutuklanarak tasarruflarında bulunan uyuşturucu ve materyallere el konuldu.

Zanlılar bugün 30.03.22 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde “kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf” suçlamasıyla yargıç huzuruna çıkarılarak haklarında ikişer gün tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Hüseyin Eser, mesele ile ilgili olguları aktarmak üzere polis memuru Nurettin Enginer’i tanık kürsüsüne çağırdı. Tanık polis yemin altında verdiği şahadetinde, 29.03.22 tarihinde saat 10.30 raddelerinde Gazimağusa’da yanında zanlı 1 olduğu halde, zanlı 2 yönetimindeki aracın durdurulup kontrol edildiğini söyledi.

Zanlı 2’nin giymekte olduğu ceketin sol cebinde şeffaf naylon poşet içerisinde Metamfetamin türü uyuşturucu olduğuna inanılan 15 gr ağırlığında madde, bagaj içerisindeki sırt çantasında metamfetamin türü uyuşturucu olduğuna inanılan 150 gr ağırlığında madde, araç içerisinde paspas üzerinde uyuşturucu kalıntısı ihtiva ettiğine inanılan 1 adet hassas terazi bulunarak emare alındığını belirten tanık, her iki zanlının tutuklandığını söyledi.

Sürdürülen soruşturma ve temin edilen gönüllü ifade doğrultusunda ayni gün mesele ile ilgili zanlı 3’ün Gazimağusa’ da tespit edilerek ikametgahında yapılan aramada yatak odasında metamfetamin türü uyuşturucu olduğuna inanılan 50 gr ağırlığında madde, bir adet metal kaşık ve 1 adet hassas terazi bulunarak emare alındığını söyleyen tanık, zanlı 3 ile birlikte ayni ikametgahta bulunması nedeniyle zanlı 4’ün de tutuklandığını söyledi.

Tahkikatın devamında mesele ile ilgili bağlantısı olduğu belirlenen zanlı 5’in ayni gün Gönyeli’ de tespit edildiğini, polisi görüp kaçmaya çalışması üzerine kısa sürede yakalanıp alıkonduğunu söyleyen tanık, zanlı 5’in üzerinde yapılan aramada sol üst cebinde Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 10 gr ağırlığında madde bulunarak emare alındıktan sonra tutuklandığını belirtti.

Mesele ile ilgili tahkikatın sürmekte olduğunu, alınması gereken ifadeler yanında emarelerin incelenmek ve analiz edilmek üzere uzmana gönderildiğine değinen tanık, tahkikatını sürdürebilmek maksadıyla zanlıların ikişer gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde emir vermesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve talebi değerlendiren yargıç Mine Gündüz, zanlıların ikişer gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi. (MHA)