Rum lider Nikos Anastasiadis’den Paskalya Mesajında salgının insanlığa yaşattığı zor koşullar altında kutladığı son Paskalya olmasını dile getirirken aynı zamanda yurdunun kurtuluşu ve yeniden birleşmesi amacıyla verdiği mücadelenin devam edeceğini ve boyunduruğa tahammül edemeyen her gururlu halkın gösterdiği çaba için minnettarlıklarını dile getirdi. Sözlerine ise şu şekilde devam etti;

“Yurdumuzun yaşaması için verdiğimiz mücadeleden öte, bir başka mücadele de veriyoruz. İnsanlarımızın sağlığının koruma ve yaşama mücadelesini. Göründüğü gibi, bilim adamları sayesinde bu mücadelede kazanacağız. Kısa zamanda, yaşamış ve yaşamakta olduğumuz zorluklar kabuslu bir geçmiş olacak. Buna rağmen, salgından kurtulmamıza kalan bu kısa mesafe, rehavete izin vermiyor.

Bunun için, herkesin, ülkemize krizi, diğer ülkelere kıyasla, en az insan kaybıyla ve ekonomik etkilerle karşılamasına izin veren aynı sorumluluk ve dayanışma duygusunu göstermesi konusunda çağrıda bulunuyorum. Bu dayanışma duygusu, sağlığımızın korunmasıyla ilgili tedbirleri uygulamamızı gerektiriyor, ama bilimin hediyesi olan aşılamayı da değerlendirmemiz aynı ölçüde önemlidir.

Artık dünya çapında, aşılama, salgının etkili biçimde göğüslenmesinin bir silah olarak kabul edilir. Aşılama, yalnız hayat ve sağılığımızı korumuyor, aynı zamanda geçmiş ve geçmekte olduğumuz zorlukların kısa zamanda sona ereceğini de garanti altına alıyor. Bu saatte sevdiklerini kaybedenleri ve acı çeken hastaları düşünüyorum. Dirilen İsa’nın kendilerine güç vermesini dileyerek, saygımı ve sonsuz sevgimi ifade ediyorum.

Aynı zamanda, Devlet ve şahsım adına, tehlikeleri ve aile hayatından kaynaklanan yükümlülükleri göz ardı ederek ön cephede mücadele vermiş ve vermekte olanlara en içten teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Ön cephede bulunan arkadaşlar, yurt ve toplumun size minnettar olduğunu bilmenizi istiyorum. İsa’nın Diriliş mesajı, inanç ve güç kaynağı olsun. Ülkemizdeki güvenlik ve refah için gösterdiğimiz yenilenen çaba için irademizin güçlendirme kaynağı olsun. İsa’nın Dirilişi Kutlu Olsun ve Nice Yıllara.”