Paralimni’de bulunan bir lisede, derslerin başlangıç gününde gerçekleşen şiddet dolu gösteriler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Söz konusu olayda alevlerin yakıldığı ve bazı hayvanlara işkenceler yapılıp, katledildiği görüldü. Olaylara karıştığı tespit edilen 20 gencin kimliği tespit edildi.
Polis tarafından yapılan açıklamada, olaya karışan ve okul açılışında bulunan öğrencilerden, öğretmenlerden ve velilerden ifadeler alındığı belirtildi. Sosyal medyada yayınlanan videolar ve fotoğraflar aracılığıyla, işaret fişeği ve duman bombası kullanmanın yanı sıra balkonlardan tavuk ve tavşan fırlatan 20 genci belirledi. Polisin araştırdığı suçlar arasında hayvan istismarı, yasadışı havai fişek bulundurma ve kullanma, yasadışı toplanma, rahatsızlığa neden olma ve hayvan hırsızlığı yer alıyor. 
Polis, Paralimni Lisesi'ndeki öğrencilerin okuldaki son sınıflarının başlangıcı münasebetiyle hayvan istismarı ve havai fişek kullandığı şikayetleri üzerine yaklaşık bir hafta önce soruşturma başlattı.