(03-01-2023...MHA)
 
   Gazimağusa’da kanunsuz uyuşturucu madde alma ve tasarrufu suçlarından 2 genç tutuklandı ve çıkarıldıkları Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde aleyhlerine tahkikat maksatlı 3’er gün tutukluluk emri temin edildi. 
   Polis meseleyle ilgili MDMA türü uyuşturucu madde içerdiğine inanılan 3 adet hap, toplam 18 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve içerisinde hintkeneviri türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan ucu yanık sarma sigarayı bulup emare zapt etti.
   İhbar üzerine yakalanan E.M.Ö.(E-22) ve İ.İ.(K-31), bugün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Nuray Nejdet huzuruna çıkartıldı.
   Mahkemede meseleyle ilgili olguları polis memuru Hüseyin Özdesoy yemin altında verdiği şehadetinde olguları aktardı.
   Hüseyin Özdesoy, zanlıların, kanunsuz uyuşturucu madde alma ve tasarruf sularından methaldar olduklarını söyledi.
   Özdesoy, aldığı bilgi doğrultusunda, 2Ocak 2023 saat 23.15’te E.M.Ö.(E-22)’yi, 3 Ocak 2023’te ise saat 00.20’de İ.İ.(K-31)’yi Gazimağusa’da tespit edip tutukladığı belirtti. 
   Tanık polis, zanlı E.M.Ö.’nin gönüllü ifade verip, konu maddeleri satın alıp, kız arkadaşı İ.İ.(K-31) ile paylaştıklarını öğrendiğini ifade ederek, mahkemeden gerekli araştırma için süre istedi. 
   Tanık polis,ayrıca zapt ettiği emareleri incelenmesi için labaratuvarlara göndereceğini belirterek, mahkemeden zanlılar aleyhine  3 günlük tutukluluk emri talep etti.
  Huzurundaki şahadeti ve talebi değerlendiren Yargıç Nuray Nejdet, soruşturmanın selameti için zanlıların 3’er gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi. (MHA)