26.6 20 tarihinde saat 15:00 raddelerinde, Yeni Boğaziçi köyünde ikamet ettiği apartmanın alt katında bulunan ve mal sahibine ait eşyaların muhafaza edildiği ambar odasının asma kilidini kasten ve kanunsuz olarak kıran C.S (E-32) ambar odası içerisinde muhafaza edilen 10000 TL değerinde cam ve porselen eşyayı sirkat etti. Olayın 1.7.20 tarihinde polise intikal edildikten sonra yürütülen soruşturmada şüpheli olarak görülen zanlı ayni gün Gazimağusa’da tespit edilerek kullanmakta olduğu aracında arama yapıldı. Yapılan aramada sirkat edilen eşyaların bir kısmı bagaj kısmında bulunarak emare alındıktan sonra zanlı tutuklandı.

Zanlı bugün 2.7.20 tarihinde, ambar açma, sirkat, kasti hasar ve mülke tecavüz suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla 1 ay süre hükümsüz tutuklu olarak merkezi ceza evine gönderildi.

İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı Hasan Boşnak mesele ile ilgili bilgi vermek maksadıyla polis memuru Mahir Türe’yi şahadet vermek için kürsüye çağırdı. Polis memuru Türe yemin altında verdiği şahadetinde zanlının 26.6.20 tarihinde Yeni Boğaziçi köyünde ikamet etmekte olduğu apartmanın alt katında bulunan ve mal sahibine ait ambarın asma kilidini kasten ve kanunsuz olarak kırdıktan sonra içeride muhafaza edilen 10000 TL değerinde cam ve porselen eşyaları sirkat ettiğini söyledi.

Çalınan eşyaların bir kısmı zanlının aracında bulundu

Olayın 1.7.20 tarihinde polise intikal ettirildiğini belirten Türe şüpheli olarak görülen zanlının aynı gün Gazimağusa’da kendisine ait aracı ile seyir halinde iken tespit edilerek alıkonduğunu söyledi. Zanlının aracında yapılan aramada bagaj kısmında çalınan eşyalardan bir kısmının bulunduğunu, emare alındığını ve zanlının tutuklandığına dikkat çeken Türe, bulunan eşyalar dışında başka bir şey almadığı, işsiz ve parasız kaldığı için bu suçu işlediği konusunda zanlının beyanda bulunduğunu söyledi.

Kalacak yeri olmayan zanlı aracında yatıyor.

Kendisine okunan yazılı dava tebliğine pandemi süresince işsiz ve parasız kaldığı için bu suçu işlediğini kabul ettiği yönünde cevap verdiğine vurgu yapan Türe, zanlının başka bir sirkat meselesi ile ilgili 22.5.20 tarihinde teminata bağlanıp serbest kaldığını söyledi. Zanlının kalacak yeri olmadığı için aracında yatmakta olduğunu ve KKTC’ de herhangi bir bağı olmadığına dikkat çeken polis memuru Türe, davası görüşülünceye değin zanlının cezaevine gönderilmesini talep etti.

Avukatı bulunmayan zanlıya yargıcın söz hakkı vermesi üzerine zanlı, “ bir an önce cezamı yapıp ülkeme dönmek istiyorum” diye cevap verdi.

Tarafların beyanlarını değerlendiren yargıç Dilşah Karayel, zanlının ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla ve her hâlükârda bir ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderilmesi yönünde emir verdi.(MHA)