9.6.20 tarihinde saat 23.00 raddelerinde, Tatlısu’ da, onaylanmış liman olmayan deniz sahilinden bir tekne ile kanunsuz giriş yapan Suriye uyruklu 13 kişi ile KKTC’ye kanunsuz giriş yapmalarına yardımcı oldukları tespit edilen İ.D (E-40), F.E (E-39) ve H.E (E-34),  suçüstü hali tespit edilerek tutuklanmışlardı.
KKTC’ ye kanunsuz giriş yapan ve tespit edilerek tutuklanan Suriye uyruklu 13 mültecinin yasa gereği 14 gün karantinaya alınmaları nedeniyle tutukluluk duruşmaları gıyaplarında yapılmıştı.
Tutuklandıkları günden bugüne değin tutuklu bulunan ve 14 günlük karantina süreleri dolan Suriye uyruklu 13 mülteci bugün, KKTC’ ye onaylanmış liman olmayan deniz sahilinden bir tekne ile kanunsuz giriş yapmak suçundan Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak davalarında hazır bulunmalarını temin etmek maksadıyla 14 gün süreyle hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderildiler.
Suriye uyruklu 13 mülteciye yardımcı oldukları gerekçesiyle tutuklanan 3 zanlı bugün çıkarıldıkları Gazimağusa kaza mahkemesinde aleyhlerindeki suçlardan itham edildiler ve aleyhlerinde tanzim edilen dosyanın ilk soruşturması yapılmaksızın görüşülmesi için 30.6.20 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde oturumlarını gerçekleştirecek olan ağır ceza mahkemesine havalesi yapıldı. (MHA)