Tatlısu Belediyesi’nin Final Organizasyon işbirliğiyle gerçekleştireceği 14. Uluslararası Tatlısu Harnup Festivali Basın Toplantısı bugün Zambak Tatil Köyünde gerçekleşti. Belediye başkanı Hayri Orçan, Final Organizasyon Direktörü Yıltan Tozakı Halk Dansları sorumlusu Ata Çeker, Neslihan Oğul ve Aysel Kızılcamlı’nında katılımıyla gerçekleşti.



Belediye başkanı Hayri Orçan'ın yaptığı konuşmasında : “14. Uluslararası Tatlısu Harnup Festivalini gerçekleştiriyoruz bu festivalin amacı ülkemizin ve bölgemizin en önemli değeri olan harnupun gerçek anlamda kıymetinin anlaşılması, değerinin bilinmesi, sağlık açısından çok önemli olan bu ürünün tüketiminin arttırılmasıdır. Bununla birlikte bu üretimi yapan kişilerin de daha fazla kazanç sağlamasını hedefliyoruz. Bir diğer yanında sosyal aktivite ve kültürel etkinlik olarak, sportif faaliyetlerin bulunduğu her yıl biraz daha gelişerek, daha da büyüyerek gelişen bir festival yapıyoruz. 5-8 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan festival 5 Eylül Perşembe günü saat 19.45’te kortej yürüyüşü ile başlayacak, protokol konuşmaları sonrasında Halk Dansları gösterileri olacak Halk dansları festivalimizi de bu festival kapsamında yapıyoruz, 5 ülke katılıyor CİOFF tarafından bu yıl itibariyle kabul edildik, CİOFF’unda bu süreçten sonra üyesi olacağız.



Halk Dansları Festivalimizinde bu alanda ne kadar başarılı olduğunun göstergesidir. Festivalin ikinci gecesi 6 Eylül Cuma akşamı ise jimnastik gösterileri, kukla karnavalı, çocuklar güzeldir geçidi yarışma heyecanı ve kendi yerel değerlerimize önem veriyoruz yerli gruplarmızdan grup Gancelli konseri olacak. 7 Eylül Cumartesi günü Yusuf Hüdan anısına Offroad yarışması, Plaj güreşleri, Bocce yarışması ve Tavla turnuvası olacak. 7 Eylül Cumartesi akşamı ise Dillirga ve Mağusa Limanı yorumları ile de tanınan ünlü İskoç sanatçı Paul Dwyer, grup The Bandits ile ilk kez Kıbrıs'ta sahne alacak.Sanatçının geniş repertuarında Kıbrısa özgü başka parçalar ile de sürpriz yapması bekleniyor . 8 Eylül Pazar festivalin finali yapılacak. Uluslararası halk dansları, Meksika ateş ve Led şovun güzel gösterileri, Rap müzik konseri Pablo ve Rookie sahnesi, ülkemizin sanatçılarından Şafak ve Türkiye’nin ünlü anadolu rock grubu Kurtalan Ekspres ile sahne alacak. Dolu dolu her kesime hitap eden bir festival hazırladık. Standlarımız olacak stantlarımızda harnup ürünleri yerel değerlerimizden olan el sanatları gibi ürünlerin insanlara sunulduğu herkese hitap eden bir festival yaptık. Bu festivali yapmamızda emeği olan Belediye Meclis Üyelerine, Final Organizasyon direktörü Yıltan Tozakı ve Personelime teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.



Final Organizasyon direktörü Yıltan Tozakı: "Final Organizasyon olarak 14. Uluslararası Tatlısu Harnup Festivali’nde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Yeniliklerimiz çok, yerli ve yabancı olsun tüm etkinliklerimiz dolu dolu. Kukla karnavalı gibi farklı bir konseptimiz var, ateş gösterilerimiz var, ülkemizde ilk defa festivalimizde sahne alacak ünlü İskoç sanatçı Paul Dwyer’inde büyük bir ilgi göreceğini düşünüyoruz. 7 Eylül Cumartesi günü konser verecek Paul Dwyer repertuvarında Dillirga ve Mağusa Limanı hariç Kıbrıs şarkılarınında yer alacağı sürpriz bir konser verecek. 8 Eylül Pazar Akşamı festivalin kapanışında ülkemizin yerli ve başarılı ismi Şafak, Kurtalan Ekspres ile sahne alacak. Tatlısu Belediyesi bizimle çalıştığı için çok teşekkür etmek istiyorum" dedi.


Ardından konuşma yapan Halk dansları sorumlusu Ata Çeker : "Bu sene Halk Dansları Festivalimizde Meksika, Makedonya, Slovakya ve Türkiye olacak festivalimizde toplam 150 kişiyi ağırlıyoruz CİOFF’ta Tatlısu Belediyesi’nin yer alması bizler için gurur vericidir. Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa’ya teşekkür ediyorum. Geçen senelerde olduğu gibi bu sene de festivalimiz güzel geçecektir. Herkesi 14. Uluslararası Tatlısu Harnup Festivali’ne bekliyoruz” dedi. (MHA)