(16-01-2022…MHA) 01.11.2021 tarihinde saat 22.00 raddelerinde, 15 yaşındaki kız arkadaşını kullanımındaki motosiklete alıp Paşaköy – Aslanköy arasındaki boş bir arazi içerisine götürüp tecavüz etmek suretiyle kızlık zarının yırtılmasına ve vahim zarara uğramasına neden olan H.İ.K, şikâyet üzerine 15.02.22 tarihinde derdest emri gereği tutuklandı.

Zanlı bugün 16.02.22 tarihinde “küçük çocuğa cinsel tecavüz, alıkoyma, vahim zarar, 16 yaşından küçük çocuğun istismarı ve kadına şiddet” suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında 2 gün tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru Kıvanç Özoğul yemin altında verdiği şahadetinde, 01.11.2021 tarihinde saat 22.00 raddelerinde, 15 yaşındaki kız arkadaşı Y.C.Ş’yi yasal vasilerinden alıkoyup kullanımındaki motosiklete aldıktan sonra Paşaköy – Aslanköy arasındaki boş bir arazi içerisine götürüp cinsel ilişkiye girdiğini ve müşteki kızın kızlık zarının yırtılması ile vahim zarara uğradığını söyledi.

Zanlının devam edilen günlerde 2 kez olmak suretiyle müştekiyi kalmakta olduğu ikametgahına götürmek suretiyle yine cinsel ilişkide bulunduğunu belirten tanık polis, yapılan doktor muayenesinde müşteki kızın kızlık zarının yırtılmış olduğunun tespit edildiğini belirtti.

Müştekinin şikayetçi olduğu başka bir meselenin soruşturması esnasında bu olayın ortaya çıktığını belirten tanık, mesele ile ilgili alınması gereken ifadeler yanında, olay yerinin incelenip fotoğraflanacağına değindikten sonra zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç Mine Gündüz, zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)