26.6.20 tarihinde saat 00.30 raddelerinde Serdarlı-İskele yolu üzerinde, İskele istikametine taraf HU 146 plakalı aracı ile seyreden H.G, önünde aynı istikamete seyreden Alayköy’de sakin Ali Üçtaş yönetimindeki KZ 500 plakalı aracı geçmekte olduğu bir esnada KZ 500 plakalı aracın sağ yanına çarpması sonucu bir kaza meydana geldi. Kaza sonucu yolun solundan tarlaya savrularak takla atan araçta bulunan kişiler yaralanırken zanlı olay yerinde durmak yerine yoluna devam etti. Sürdürülen soruşturma sonucu zanlı 18 saat sonra tespit edilerek tutuklandı.
Zanlı bugün 01.07.20 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarıldı ve yargılanıncaya değin teminata bağlanarak serbest kaldı.
Bugünkü teminat duruşmasında iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren Geçitkale polis karakolunda görevli polis memuru Altay Dağcı kazayla ilgili mahkemeye bilgi aktardı. Dağcı şahadetinde 26.6.20 tarihinde saat 00.30 raddelerinde HU 146 plakalı aracı ile Serdarlı’dan İskele istikametine taraf seyretmekte olduğu bir esnada önünde aynı istikamete seyreden Ali Üçtaş yönetimindeki KZ 500 plakalı aracın  sağ yan kısmına aracıyla çarpması sonucu bir kaza meydana geldiğini söyledi. Kaza sonucu KZ 500 plakalı aracın yolun solundan tarlaya savrulup takla attığına dikkat çeken Dağcı, KZ 500 plakalı araç sürücüsü ve yolcu olarak bulunan Ercan Yazıcı ile Burak Aksan’ın yaralandıklarını ve hastaneye kaldırıldıklarını belirtti.

Zanlı kaza yerinde durmayıp kayıplara karıştı.
Kaza sonrasıyaralıları orada bırakarak kaza yerinden kaçıp kayıplara karışan zanlının, sürdürülen tahkikat sonucu 18 saat sonra tespit edilerek tutuklandığını belirten polis memuru Dağcı, zanlının vermiş olduğu gönüllü ifadesinde suçunu ve kaza yerinden kaçtığını kabul edip itiraf ettiğini söyledi. 

Aracın sigortası mevcut ancak kapsam dışında
Kaza esnasında KZ 500 plakalı araçta yolcu olarak bulunan Ercan Yazıcı’nın kuyruk sokumunda çatlak, Burak Aksan’ın ise kolunda kırık mevcut olduğunu belirten dağcı, yapılan evrak kontrolünde HU 146 plakalı aracın sigortası bulunmasına rağmen birden fazla el değişimi nedeniyle kapsam dışı olduğuna dikkat çekti.

Zanlı yargılanıncaya değin teminata bağlandı.
Polis memuru Dağcı mesele ile ilgili tahkikatını tamamladığına değindikten sonra KKTC’de çalışma izniyle bulunan evli ve 3 çocuk sahibi olan zanlının ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlanmasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç Dilşah Karayel zanlının KKTC haricine çıkışını men ederek 2500 TL nakdi teminat yatırması, haftada 1 gün polise ispat-ı vücut etmesi, KKTC vatandaşı muteber bir şahsın 40000 TL’ lık kefalet senedi imzalaması ve kendisinin de 75000 TL’ lık şahsi kefalet senedi imzalaması karşılığı serbest kalması yönünde emir verdi. (MHA)