Cumhuriyet Meclisi, Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı ve Sosyal Güvenlik (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı onayladı.
UBP Milletvekili Sunat Atun Başkanlığında toplanan Komite, gündemindeki Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı ve Sosyal Güvenlik (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı görüştü, madde madde oyladı ve oy birliği ile kabul etti. 
Meclisten verilen bilgiye göre, söz konusu Yasa Tasarılarının ivediliği olduğundan üçüncü okunuşunu da tamamladı ve Genel Kurul gündemine sevk etti. 
Komite daha sonra, Hava Limanları Hizmetler ve Limanlar (Ücretleri) (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın genel görüşmesini tamamladı ve madde madde oylamaya devam ediyor. Komite, Yasa Tasarısı’nı bir sonraki toplantısında yine ele almaya devam edecek.
Komite, Sabit Kıymetlerin Güncellenmesi ve Birikmiş Kamu Alacaklarının Tahsiline İlişkin İndirimli Mali Düzenleme Yasa Tasarısı’nın genel görüşmesi üzerinde çalışma yapıyor ve ayrıca Şans Oyunları (Değişiklik) Yasa Tasarısı da gündemde yer aldı.