25.02.21 tarihinde saat 16.00 raddelerinde Turunçlu köy girişinde Narkotik ve kaçakçılığı önleme müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda ele geçirilen Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 30 gr ağırlığında madde ile ilgili bağlantısı olduğu tespit edilen ve zanlı 2 konumunda olan B. S. polisin dur ihtarına uymayıp kayıplara karışmıştı.

25.02.21 tarihinden beri aranmakta olan zanlı 2 konumundaki B. S. 02.03.21 tarihinde kendi isteğiyle polise giderek teslim oldu ve derdest emri gereği tutuklandı.

Zanlı bugün 03.03.21 tarihinde Kanunsuz Hint keneviri tasarrufu ve verme suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında 2 gün tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru Hüseyin Özdesoy olgularla ilgili mahkemeye bilgi vermek suretiyle anımsatmada bulundu.

Özdesoy şahadetinde 25.02.21 tarihinde Turunçlu köy yolu üzerinde yapılan operasyonunda zanlı 1 konumundaki E.T’ in tasarrufunda bulunan Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile bağlantısı olduğu tespit edilen ve şu anda huzurda bulunan zanlı B. S.’ın polisin dur ihtarına rağmen durmayıp kullanımındaki HM plakalı araç ile kaçmak suretiyle kayıplara karıştığını söyledi. 

Zanlı aleyhine derdest emri ıstar edildiğini belirten tanık polis, 02.03.21 tarihinde zanlının kendi isteğiyle polise gelerek teslim olduğunu ve tutuklandığını söyledi.

Tahkikatın devam etmekte olduğunu, zanlının kayıp olduğu günlerde gitmiş olduğu yerlerle ilgili soruşturma yapılacağına, alınması gereken ifadeler yanında incelenmek üzere uzmana gönderilen emarelerle ilgili henüz bir rapor temin edilemediğine dikkat çeken tanık polis, tahkikatını bir bütün hale getirebilmek maksadıyla ve halen tutuklu bulunan zanlı 1 konumundaki E.T’in 5.03.21 tarihinde mahkeme huzuruna gelecek olması nedeniyle zanlı aleyhine 2 gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının2 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi.(MHA)